El Museu Comarcal acull la inauguració de l'exposició «Natura ésCultura»

Una de les obres que s'exposaran a partir de dissabte al Museu Comarcal
Una de les obres que s'exposaran a partir de dissabte al Museu Comarcal | AjM
Redacció
04 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:17h
Aquest dissabte, 8 d'octubre a les 6 de la tarda, s'inaugura al Museu Comarcal de Manresa l'exposició Natura ésCultura”, organitzada per la Fundació Setba (entitat dedicada a la difusió artística).

La mostra recull els treballs fets en el taller que porta per títol De la mòrula al Cadàver exquisit, participat per quatre grups de persones que conviuen amb malalties mentals o trastorns d'integració social i que duen a terme unes activitats artístiques en el marc del seu procés de treball terapèutic.

El taller l'han conduït Roser Oduber i Marina Berdalet, al centre d'art CACiS – El Forn de Calç (Calders) i a Cal Gras (Avinyó). Les trobades s'han dut a terme durant aquestes darreres setmanes i es basen en combinar activitats plàstiques en contacte amb la natura.

L'any 2012 neix el projecte Natura ésCultura

El projecte Natura ésCultura va néixer l'any 2012 i consisteix en organitzar trobades artístiques en un entorn natural adreçades a persones que conviuen amb malalties mentals, acomplint alhora una funció d'integració social i de conscienciació de la importància de preservar el medi ambient.

El 2012 el taller se centrà en la utilització d'elements naturals que el bosc no necessita i que el posen en perill, per tant es va fer una tasca de neteja a l'hora que s'utilitzaven els materials per a la creació artística; el 2013 va girar en torn de l'Orquídia Spiranthes Spiralis, per realitzar un llibre d'artista conjunt.

El 2014 els participants varen haver d'Atrapar les ombres, del bosc, de la muntanya, de les flors i de les fulles, etc. Aquest va ser el primer any que es varen exposar les obres a la sala d'exposicions que té la Fundació Setba a Argentona. L'any passat es va col·laborar per primera vegada amb el Museu comarcal de Manresa per exposar les obres del taller que portava per nom Rastres de natura.

Enguany, s'ha ampliat el projecte per arribar a més usuaris, i s'ha comptat amb quatre entitats participants: l'Associació Susoespai (Creació i Salut mental), l'Associació Ràdio Nikosia, el Programa artístic Alterarte i la Fundació Els Tres Turons (Expresarte).

L'activitat té el suport de l'Obra Social La Caixa i de Xocolates Torras.