Viatgers Manresans 2016 lliura premis, exposa fotografies i ofereix xerrades temàtiques

Els actes tindran lloc entre el Centre Cívic Selves i Carner i el Casal de les Escodines

Redacció
03 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:49h
El concurs de fotografia Viatgers Manresans 2016 clourà aquesta setmana la seva desena edició amb dos actes que tindran lloc al Centre Cívic Selves i Carner –demà- i al Casal de les Escodines –dijous-, durant els quals es lliuraran els premis en les categories d'adults i infantils, s'estrenarà les exposicions de fotografies presentades i es celebraran dues xerrades sobre viatges.

Durant aquest edició, en la categoria d'adults s'han rebut 124 fotografies i a la categoria per infants de 6 a 12 anys, 18 fotografies.

Premis i xerrada sobre el Japó, al Selves i Carner

Demà, al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16), a les 19.30 h, tindrà lloc l'acte de lliurament de premis del 2016 i la inauguració de l'exposició de fotografies de viatges (categoria adults). L'exposició, que recollirà fotografies de viatges d'una cinquantena de participants, des de paisatges islandesos fins a demostracions acrobàtiques de dofins, es podrà visitar del 4 al 28 d'octubre, de dilluns a divendres de 16 a 21 hores.

Després del lliurament dels premis tindrà lloc una vesprada temàtica titulada El Japó, un país de contrastos, una xerrada pensada per aquelles persones que vulguin descobrir el país del sol naixent, on conviuen tradició i modernitat i on podreu consultar allò que us inquieta si hi voleu viatjar.

Durant la xerrada es farà un recorregut per conèixer el Japó modern i vibrant de Tokyo i Osaka, les ciutats monumentals de Kyoto o Nara, una aproximació al país més rural, als festivals i castells principals i a l'obligada Hiroshima, a càrrec de Miquel Àngel Alfaro, viatger amateur.

Dijous, premis i xerrada al Casal de les Escodines

Aquest dijous, a les 18h, al Casal de les Escodines, es farà l'acte de lliurament de premis del concurs de fotografia i la inauguració de l'exposició de les fotografia en la categoria infantil. L'exposició es podrà visitar del 6 de setembre al 28 d'octubre, de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 21 h i dels dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Posteriorment, a les 21.30 h, tindrà lloc una vesprada temàtica titulada Crònica d'un any de viatges (País Basc, Pirineus i Menorca), un reportatge audiovisual elaborat per Imma Ambrós, viatgera amateur

El cicle que consta del concurs de fotografies, exposicions i vesprades temàtiques és organitzat per l'Ajuntament de Manresa (Casal de les Escodines i Centre Cívic Selves i Carner), Foto Art Manresa i compta amb la col·laboració de Viatges Concord, Viatges Masanés, Viatges Martí, Villaplana Estudi Fotogràfic, Franquesa, Juanola Photomaton, Copèrnic, Abacus, Mont Sant Benet, Kursaal, Llibreria Parcir i Biblioteca El Casino.