Òdena guanya l'aeroport i la Cambra lamenta el nul suport polític que ha tingut al Bages

L'entitat cameral continuarà treballant per apropar-se a la comarca de l'Anoia un cop la Generalitat ha resolt el concurs.

Redacció
18 de juny del 2009
576_1245367859391735
576_1245367859391735


La Cambra de Comerç felicita Òdena i la resta de la comarca de l'Anoia després que aquesta tarda el departament de Política Territorial i Obres Públiques hagi fet pública la resolució del concurs per ubicar l'aeroport corporatiu de la Catalunya Central. Finalment, Òdena acollirà aquesta infraestructura. Malgrat aquest anunci, la Cambra manté el convenciment ferm que la comarca del Bages oferia diferents ubicacions vàlides per a l'aeroport corporatiu.

Des de l'entitat cameral es defensa que la millor ubicació per a l'aeroport de la Catalunya Central és la comarca del Bages, un territori ben comunicat amb un teixit socioeconòmic potent i madur. La Cambra lamenta el nul suport polític i institucional de què va disposar la infraestructura al Bages, tot i la demanda de la societat civil que sempre va percebre l'equipament com una oportunitat de negoci.

La Cambra no entén els motius que van portar el departament de Política Territorial i Obres Públiques a impulsar un concurs públic per decidir on ubicar aquesta infraestructura si al final es construirà en un territori que no compleix al 100% els requisits recollits a les bases del concurs. Des de la Cambra s'assenyala que s'ha perdut un temps molt valuós i que en l'actualitat la infraestructura ja podria haver començat a prendre forma.

Finalment, l'entitat cameral respecta el procés i la metodologia utilitzada pel Govern català, però reitera la seva crítica amb el fet que s'hagi deixat a decisió de la iniciativa local la ubicació d'una infraestructura estratègica i d'abast nacional.

L'alcalde de Moià diu que estava convençut que Òdena no complia les condicions per acollir l'aeroport
L'alcalde de Moià, Josep Montràs, ha dit que estava convençut que Òdena (Anoia) no complia les condicions per acollir l'aeroport empresarial pel que fa a les mides de la pista. En el seu moment, però, el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ja va deixar clar que els requisits 'no eren de mínims sinó de màxims'. Moià va ser l'únic municipi del Bages que va dir que acceptaria l'aeroport sempre i quan el Govern modifiqués les condicions per tal d'ampliar l'aeròdrom del Prat. Montràs ha felicitat Òdena 'perquè és el municipi que més volia l'aeroport' i ha remarcat que el Bages ha vist l'aeroport amb 'reticència pensant més amb les molèsties que no pas amb els beneficis que podia generar'.

L'alcalde de Moià, Josep Montràs, ha dit a l'ACN que és 'complicat' avaluar com ha actuat el Bages en aquest tema. Montràs ha recordat que es necessiten uns terrenys amb unes 'determinades condicions' però també ha reconegut que a molts sectors de població els espantava una infraestructura d'aquest tipus pel soroll i les molèsties que pogués provocar.

Montràs també ha explicat que hi havia altres sectors que posaven en dubte el fet que l'aeroport contribuís a generar llocs de treball. 'Jo no ho poso en dubte', ha apuntat. L'alcalde ha sentenciat que l'aeroport s'ha vist 'amb reticència des de molts ajuntaments, pensant més en les molèsties que no pas amb els beneficis que podia generar'.

L'alcalde de Moià ha felicitat la candidatura guanyadora i ha afegit que la comarca d'Osona és la que 'més hi sortirà perdent'. Montràs ha dit que, per la seva banda, Moià continuarà treballant per tal d'aconseguir que l'aeròdrom del Prat sigui 'potent' i funcioni 'al màxim'.