Felip Gonzàlez: «Si decideixen investir Rajoy, segur que el PSC pagarem a gust la multa de no votar el mateix»

La dimisió de Pedro Sánchez i l'espectacle que va oferir a Ferraz el Comitè Federal han deixat "les bases del socialisme manresà desconcertades", assegura el primer secretari i regidor del partit a Manresa

02 d'octubre del 2016
Actualitzat el 03 d'octubre a les 10:30h
Felip González saluda una simpatitzant del partit en una imatge de la passada campanya municipal
Felip González saluda una simpatitzant del partit en una imatge de la passada campanya municipal | J. Gonzàlez
Felip González, primer secretari del PSC a Manresa, i president i portaveu del grup municipal a l'Ajuntament veu la crisi del PSOE que es va evidenciar dissabte a la seu del partit a Ferraz, des de la perspectiva i amb una certa tranquil·litat després d'haver deixat passar 12 hores. González és dels que no defuig els temes espinosos, però ha preferit deixar passar els esdeveniments per parlar amb tots els asos a la mà.

Té clar que després del tens Comitè Federal d'aquest dissabte "la relació del PSC amb el PSOE està malmesa pel suport català a Sánchez", fins al punt que, recorda, "no hi ha cap català a la nova gestora". "El que va passar ahir a Madrid no és altra cosa que, si se'm permet la metàfora, -molt actual- un castell que fa llenya, amb un cap de colla que no va poder fer la seva feina, desautoritzat per uns dirigents que no han tingut prou en compte el que pensa tota la gent que fa la pinya”, explica gràficament.

González assumeix que "les bases del socialisme manresà estan desconcertades". Donaven "suport a Pedro Sánchez fins i tot aquells que no l'havien votat en les primàries per la seva coherència en el No a Rajoy", explica. Per això, "com a primer secretari del partit a Manresa, l'esforç d'aquests dies ha estat animar a tots els socialistes de la ciutat i recordar-los que de més verdes en maduren".

El primer secretari considera que "el millor que podem les bases és seguir fent el que fem en el nostre dia a dia; fer la feina que fem als nostres pobles i ciutats, als ajuntaments on tenim paper de govern o d'oposició". Sobretot demana als socialistes que "les ensulsiades mal administrades per les cúpules no ens facin defallir de la feina que fem".

Sobre la possibilitat que el PSOE finalment decideixi abstenir-se en la investidura de Rajoy donant-li així la presidència del govern, González es mostra segur "que el PSC pagarem a gust la multa de no votar el mateix" que el PSOE, això sí, tot esperant que "nosaltres ens mantindrem fidels al No es No".