Es programa un curs d'horticultura ecològica per a joves que busquin feina

Està organitzat per la Cambra de Comerç de Manresa i la Fundació Catalunya-La Pedrera

per Redacció, Manresa/Sant Benet de Bages | 30 de setembre de 2016 a les 12:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Cambra de Comerç de Manresa i la Fundació Catalunya-La Pedrera impulsen un curs d'horticultura ecològica adreçat a joves de menys de 30 anys que estiguin buscant feina.
 

La proposta forma part del programa PICE, una iniciativa que la Cambra de Comerç porta a terme al territori per afavorir la inserció laboral del col·lectiu de joves. En aquesta ocasió, la Cambra s'ha associat amb la Fundació Catalunya-La Pedrera, titular dels horts de Sant Benet de Bages, que és on s'impartirà la formació.

El curs, que serà gratuït, s'iniciarà el 17 d'octubre amb un bloc d'ocupabilitat i habilitats socials, pensat per donar als joves les eines necessàries per desenvolupar-se en un lloc de treball. La segona part del curs serà la formació en horticultura ecològica. Amb aquesta els participants adquiriran els coneixements teòrics i pràctics bàsics per treballar en una explotació agroecològica. Els alumnes aprendran a observar l'hort i a entendre el funcionament de la terra i les plantes. També es treballarà el calendari i com utilitzar les eines més adients en cada moment. Un cop finalitzat el curs, els alumnes gaudiran d'un servei de borsa de treball durant 4 mesos.


La formació és oberta a tots els joves entre 16 i 30 anys que no estiguin treballant ni hagin estudiant en els darrers tres mesos.

 

Participació