Navarcles no aconsegueix posar-se d'acord amb la implantació del servei porta a porta

La proposta presentada en el ple d'aquest passat dimarts, només va ser aprovada per Sumem i ERC

29 de setembre del 2016
Actualitzat a les 20:18h
Un dia abans que se celebrés el ple ordinari a l'Ajuntament de Navarcles (que va tenir lloc aquest passat dimarts, 27 de setembre) el regidor de Medi Ambient del consistori, Ramon Serra, explicava que el govern, liderat per Sumem, presentaria una moció amb la intenció d'implantar el sistema de recollida d'escombraries porta a porta a partir del 2017. Tal com ell mateix va comentar, aquest nou model permetria passar d'un percentatge de reciclatge del 30% al 70%.

De fet, també va manifestar que per Nadal ja s'hauria de tenir contractada l'empresa encarregada de gestionar el nou servei (que costaria 280.000 euros anuals per un període de quatre anys) i que durant els mesos de febrer i març es començaria a posar en marxa el sistema, després d'haver informat als veïns dels dies de recollida, i de donar-los el material necessari.

Però, pel que es veu, de moment tot això haurà d'esperar. I és que per sorpresa de Sumem (que governa en minoria), quan es va haver de votar aquesta proposta en el ple de dimarts, només va rebre els vots favorables dels seus membres i els d'ERC. La resta de grups que componen el consistori (la CUP, amb dos regidors; CDC, amb 4, i ICV, amb un) se'n van abstenir. De fet, la proposta s'hauria pogut tirar endavant amb els vots de les dues formacions que es van mostrar conformes amb la implantació del nou sistema, però segons Ramon Serra, hi ha d'haver un consens per part de tots els grups per posar-lo en marxa. Així doncs, i tal com ha fet públic el regidor, Sumem no tornarà a presentar la proposta fins que algun altre grup no la posi damunt la taula.

La CUP vol i dol

La CUP ha fet públic un comunicat en el qual manifesta el seu total acord amb la implantació d'un sistema de recollida d'escombraries porta a porta perquè, segons afirmen "és l'única manera de fer sostenible ecològicament i econòmicament la recollida de residus". 

Tot i així, el que no comparteixen és que sigui una empresa externa la que s'encarregui de gestionar el servei i deixen ben clar que "fer la recollida amb una empresa municipal permetria prestar el mateix servei d'una manera molt més barata, ja que no pagaríem l'IVA i no existiria el benefici industrial".

Tanmateix, també deixen palès que en el moment de la votació, "i davant el xantatge de retirar el punt i no sotmetre'l a votació per part de Sumem si no s'aprovava per unanimitat", explica la formació rupturista, "vam decidir modificar el sentit de vot, posicionant-nos-hi a favor en un gest impensable davant qualsevol altra privatització".

Finalment, però, la proposta va ser retirada. Una decisió que la CUP lamenta profundament: "si es vol tirar endavant el porta a porta es tindrà tot el nostre suport. Esperem que la resta de partits tinguin la mateixa predisposició per fer-ho sense convertir això en una lluita partidista de desgast i ser el que realment ha de ser: un servei als ciutadans", ha conclòs la formació.