La biblioteca de Gironella acull la 2a Viquimarató del Berguedà, Bages i Moianès

Redacció
27 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:31h
Biblioteca de Gironella
Biblioteca de Gironella | Aida Morales
La biblioteca de Gironella acull, aquest dimarts, la segona Viquimarató que organitzen les biblioteques públiques del Berguedà, el Bages i el Moianès, amb la col·laboració d'Amical Viquipedia. És en horari de matí de 10.00 a 14.00 hores, i és oberta a tots els viquipedistes que hi vulguin participar. 

La primera Viquimarató es va organitzar per primera vegada el 2015 a la biblioteca de l'Ateneu les Bases de Manresa. En aquesta, es van realitzar diversos articles Viquipèdia, en què les biblioteques participants van ajudar, introduint articles de contingut local sobre aquestes comarques. En aquesta segona edició, han informat, l'objectiu és nodrir la xarxa d'informació sobre el patrimoni monumental local. 

Les biblioteques d'aquestes tres comarques s'estan convertint en col·laboradores, des de fa un temps, per omplir de continguts la Viquipèdia, ja sigui amb els seus propis mitjans o com a viquipedistes que introdueixen continguts a l'enciclopècdia. Ho fan en el marc de la Bibliowikis, un projecte en què una llarga llista de biblioteques de Catalunya ja ho fan. 

Amb aquestes activitats, les biblioteques fomenten el coneixement. De fet, el Viquiprojecte Bibliowikis és una iniciativa d'Amical Wikimedia que, conjuntament amb les biblioteques que en formen part, vol apropar la Viquipèdia i els seus projectes germans a la ciutadania. Actualment ja compta amb més de 200 biblioteques actives des del 2012.