Diversos artistes de la Catalunya central seran presents a la Fira Mediterrània

De Manresa hi seran la colla castellera Tirallongues i l'Esbart Manresà de Dansaires

Redacció
26 de setembre del 2016
Actualitzat el 27 de setembre a les 12:05h
L'Esbart Manresà de Dansaires actuarà a la Fira Mediterrània
L'Esbart Manresà de Dansaires actuarà a la Fira Mediterrània | J. Grandia
Del 6 al 9 d'octubre, Manresa tornarà a esdevenir epicentre cultural del país amb més de 100 companyies artístiques, prop d'un miler de professionals i al voltant de 300 activitats, -incloent 38 estrenes i 12 coproduccions.

La creació col·lectiva serà el leitmotiv d'aquesta nova edició en què comunitats, públic, entitats, artistes i professionals formaran part de processos creatius basats en metodologies col·laboratives i promogudes pel propi mercat. Allò que Bertolt Brecht va definir com "la posada en comú del saber" i que ha estat en la base del desenvolupament de les avantguardes teatrals del s. XX és avui un element de plena vigència al llarg i ample del teixit creatiu cultural.

L'extensa oferta artística d'aquest mercat interdisciplinari inclou espectacles de petit i gran format, de diferents llenguatges artístics: arts visuals, jocs, circ, dansa, exposicions, música i teatre.

Diversos artistes de la Catalunya central seran presents a la cita amb tres representants: la Banda de Música d'Esparraguera amb Del pasdoble al jazz, la Colla Castellera dels Tirallongues de Manresa, l'Esbart Manresà de Dansaires amb Ritual i festa, Marc Buixaderas amb Posa un discapacitat a la teva vida, Grup Coses units a La Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona amb Així s'encenen al vent i els berguedans Orquestra integrada amb Música en comunitat.