ICV Navarcles proposa millores al nou servei de recollida selectiva porta a porta

El regidor Jose Juan Roda lamenta que el govern no hagi celebrat cap debat per explicar el sistema que s'aprovarà en el ple del proper dimarts

Redacció
23 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:02h
Iniciativa per Catalunya Verds de Navarcles ha registrat aquesta setmana tot un seguit de propostes per tal de millorar el nou sistema de recollida selectiva porta a porta que es debatrà i es votarà al Ple del proper dimarts 27 de setembre. 

Els ecosocialistes creuen que el nou sistema permetrà assolir el repte d'incrementar la recollida selectiva i millorar-la per tal de recollir el mínim de residus impropis tal com han aconseguit altres municipis similars de la comarca que han realitzat aquest canvi. 

Jose Juan Roda, regidor a l'Ajuntament, lamenta però que l'equip de govern no hagi organitzat cap debat obert amb la ciutadania per informar i recollir propostes. Roda creu que el nou sistema demana d'un major compromís per part dels veïns i veïnes i que suposarà un canvi d'hàbits "per això és imprescindible acordar les característiques i condicions del servei amb la ciutadania abans d'aprovar-les si realment es vol que el nou sistema funcioni i tingui resultats positius".

Malgrat veure amb bons ulls el canvi els ecosocialistes han registrat una desena de propostes per tal de facilitar al màxim la recollida per part dels veïns així com per incrementar el nombre de residus recollits de manera selectiva. 

En aquest sentit destaquen les propostes d'incorporar la recollida de l'oli en la nova concessió, l'increment de dies de recollida de matèria orgànica o la instal·lació de més d'una zona d'emergència a les entrades del municipi amb contenidors de totes les fraccions perquè els veïns que no puguin respectar els dies i horaris fixats del servei, sí que se'ls permeti i faciliti igualment realitzar la separació dels residus. 

D'altra banda, Roda també creu que amb la nova concessió cal garantir un enfortiment de les campanyes i activitats de sensibilització i per això proposen introduir-ho com a requeriment en les ofertes de les empreses aspirants.