Diego Alías presenta la carta de maridatge amb productes Terra de Profit

El local de We Love Cooking es va omplir de gent per poder presenciar la demostració del maridatge que ha fet el xef joanenc

El xef de Sant Joan de Vilatorrada, Diego Alías, durant la presentació
El xef de Sant Joan de Vilatorrada, Diego Alías, durant la presentació | Terra de Profit
Redacció
23 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:20h
Ous ecològics d'Ecopallareta, farcits amb ceba valenciana i tomàquet Ple Pometa de Tornaterra. Pebrots de la república adobats per fer salsa, una bona amanida de tomàquet local. Papillot de pit de pollastre ecològic o pollastre ecològic pota negra farcit, i tot ben regat i acompanyat amb vins i caves del Celler Cooperatiu d'Artés. Aquestes són algunes de les propostes que el cuiner santjoanenc Diego Alías ha triat per fer una carta de maridatge amb els productes dels impulsors del segell de circuit curt Terra de profit, un partenariat format per Ecopallareta, TornaTerra, Celler Cooperatiu d'Artés i mengemBages.

Diego Alías, Xef del restaurant Ca l'Amador de Josa del Cadí considerat el millor cuiner català de l'any 2015, va explicar com ha elaborat unes receptes on els productes són exclussivament dels productors que han impulsat el segell Terra de Profit.

Mentre s'exposava la recepta els productors anaven explicant, un a un, els productes que s'utilitzaven. Arnau Vilaseca, de TornaTerra va explicar el per què del nom dels pebrots de la república, un pebrot que a mesura que madura canvia de color i a la mata queda dibuixada la bandera republicana; Gerard Font, d'Ecopallareta, va explicar com s'ho fa per servir diàriament els ous frescos a les botigues i com cuida els pollastres Pota Negra, mentre que Anna Berenguer, del Celler Cooperatiu d'Artés, va explicar el procés d'elaboracio del vermut Picapoll. Per la seva banda Grup Elde va ser l'encarregat de posar el local, We Love Kooking, i exposar el menage més adequat per a l'elaboració de cada plat.

La carta de maridatge, que consta de cinc receptes, es pot trobar a les botigues mengemBages i al Celler Cooperatiu d'Artés, o es pot solicitar via mail, de forma gratuita a [email protected].

Més activitats de Terra de Profit

- Aquest dissabte, 24 de setembre, Terra de Profit estarà a la festa de la verema que organitza el Celler Cooperatiu d'Artés i que inclou visites a la vinya, passejades amb tractor i esmorzar per a tots els assistents, per un preu de tant sols 6 euros.

- El proper dijous 29 de setembre a la tarda, a la botiga del Carrer del Bruc de MengemBages, es podran tastar els productes de Terra de Profit, mentre que el dijous 6 d'octubre es faran a la botiga mengemBages de la carretera del Pont de Vilomara.

- El dissabte 1 d'octubre, a les 12 del migdia, hi haurà una visita gratuïta a la granja de pollastres Ecopallareta, al barri del Poal de Manresa, on es podrà seguir tot el procés de cria de pollastre del Penedès, una raça autòctona catalana coneguda com a ‘Pota negra'. La visita serà gratuïta, però requereix inscripció prèvia al mail [email protected]