Artés comença les obres d'urbanització de la plaça Padró

Les obres a la plaça i al carrer Padró d'Artés ja han començat
Les obres a la plaça i al carrer Padró d'Artés ja han començat | AjA
Redacció
22 de setembre del 2016
Actualitzat a les 10:56h
L'Institut Català del Sòl, Incasòl, ha iniciat aquest dijous les obres d'urbanització de la plaça Padró d'Artés i del carrer que porta el mateix nom. L'obra s'ha adjudicat per un import de 103.400 euros (sense IVA) a l'empresa Ingeniería Constructora Manresana S.L. 

La urbanització d'aquest espai urbà del nucli antic serà finançada per Incasòl mitjançant les aportacions establertes en el conveni de transferències signat per aquest organisme, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament d'Artés. L'obra s'emmarca en el programa de l'1% cultural.

L'espai està format per dues voreres de reduïdes dimensions amb una amplada variable entre 35 i 70 centímetres, i una calçada de circulació rodada que varia entre els 2,5 i els 6,50 metres formada per una capa de formigó. S'actuarà eliminant els paviments existents, col·locant un nou paviment de pedra sorrenca de la zona sobre solera de formigó i renovant la xarxa de clavegueram, aigua i línies elèctriques.

El carrer i la plaça Padró estan protegits com a conjunt arquitectònic com a bé d'interès local (BCIL). A la vora de l'actual plaça Major, ja datada als segles II i III i documentada al 889, hi ha els primers assentaments en un turó que domina la vall de la Gavarresa. A partir dels primers creixements a l'entorn del castell es desenvolupa una xarxa de camins i carrers, entre ells l'àmbit d'aquest projecte, que han format tradicionalment el nucli antic del poble amb una expansió important cap a mitjans del segle XVI.