Èxit de la presentació de la nova temporada de Sabors 1714 de Cardona

Sabors 1714 a Cardona
Sabors 1714 a Cardona | AjCdn
Redacció
21 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:59h
Aquest passat diumenge, en el marc dels actes del 19è Aplec de Cardona que commemora la capitulació del 18 de setembre de 1714, es va celebrat a la Plaça de la Fira la presentació dels plats per a la Temporada Tardor-Hivern 2016-2017 de Sabors del 1714, un projecte de recuperació de la cuina històrica protagonitzat pels restaurants cardonins.

Deu restaurants cardonins van presentat públicament alguns dels plats que es menjaven a les taules benestants del 1714. L'elaboració es fa a partir de receptes històriques recuperades de l'oblit i està recreada amb gran rigor històric, tant en la qualitat dels ingredients com en els procediments d'elaboració, amb l'objectiu d'aconseguir el mateix sabor que experimentaven els comensals fa 300 anys.

La Fira Gastronòmica també va incloure amb una mostra de productes gastronòmics locals amb olis, vedella de qualitat, dolços tradicionals, pa del 1714 i molts altres productes. Al migdia, el públic assistent va poder degustar una selecció dels plats presentats en el Tast Gormand.

Una comissió d'experts va valorar molt positivament els plats presentats posant de relleu el sabor deliciós d'aquestes receptes treballades i de coccions pausades. La comissió la va encapçalar Ada Parellada, que va protagonitzar el programa Benvinguts a l'hort de TV3 i que participa en nombrosos mitjans de comunicació, a més de catedràtics d'universitat experts en alimentació històrica, bloguers i mitjans de comunicació. 
Arxivat a