L'única candidatura del PDC a la Catalunya Central es presentarà diumenge al Bages i al Moianès

David Font encapçalarà la candidatura del PDC a la Catalunya Central
David Font encapçalarà la candidatura del PDC a la Catalunya Central | Aida Morales
Redacció
21 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:51h
Durant els dies 30 de setembre i 1 d'octubre, les persones associades al Partit Demòcrata Català (PDC) podran votar els comitès que durant els propers quatre anys dirigiran les vegueries i les agrupacions comarcals o de districte.

En el cas de la Catalunya Central, tal com explicava NacióManresa, només es presentarà una candidatura, que estarà encapçalada per l'alcalde de Gironella i president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font. Es tracta, en paraules de l'equip que la compon, d'una candidatura "transversal i territorialment equilibrada" que es marca com a objectiu "enfortir i fer créixer aquest partit en aquestes comarques [Bages, Moianès, Berguedà, Osona, Solsonès i Anoia] que històricament han tingut un gran suport electoral", han afegit.

Abans que es duguin a terme les eleccions, aquesta única candidatura del PDC a la Catalunya Central es presentarà oficialment a les diverses comarques que li tocarà representar. En el cas del Bages, la presentació es durà a terme aquest diumenge, 25 de setembre, a les dotze del migdia, al local del PDC de Manresa (carrer Alfons XII número 13). Pel que fa al Moianès, l'acte tindrà lloc el mateix dia, a les set de la tarda, a Cal Recader de Castellterçol (carrer Bellver, número 6-8).

Els integrants d'aquesta candidatura, ja validada pel comitè organitzador d'aquest procés electoral, la conformen els següents associats:

David Font i Simon - 36 anys. Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses. He cursat el programa Vicens Vives sobre Lideratge i Compromís Social a ESADE. Empleat de banca en excedència. Alcalde de Gironella des del 2010 i president del Consell Comarcal del Berguedà des del 2015. Vinculat a la JNC del 2000 al 2010, sent-ne els 2 últims anys el vicepresident. I vinculat al CDC des del 2003, havent estat president de CDC del 2012 a l'actualitat.

Anna Guixà i Fisas - 31 anys. Mare de 3 fills. Llicenciada en Comunicació Audiovisual, i màsters en Comunicació Empresarial i en Consellers d'Empresa Familiar. Empresària del sector de la comunicació. Alcaldessa de Sant Quirze Safaja i vicepresidenta 1a del Consell Comarcal del Moianès. Membre de la junta de l'Associació Excursionista de Castellterçol.

Joan Torres i Perez - 48 anys. Pare de 2 fills. Cap del servei d'admissions d'Althaia. Alcalde de Sant Vicenç de Castellet des del 2011. Molt vinculat a les entitats del municipi

Antoni Massegú i Calveras - 42 anys. Casat i pare de 3 fills. Llicenciat en matemàtiques. Professor de secundària des del 1998, on ha exercit entre altres de director de l'institut Cal Gravat de Manresa del 2008 al febrer del 2016. Actualment, director dels serveis territorials d'ensenyament a la Catalunya Central.

Albert Costa i Fernández - 40 anys. Casat i pare de 2 fills. Estudis en Dret. Treballador a una empresa privada vinculada al sector agroalimentari. Vinculat al món de l'esport, tant de la vessant de jugador com d'entrenador. Vinculat a CDC Vic i Osona.

Mercè Casals i Martínez - 49 anys. Casada i mare de 3 fills. Graduada en Gestió de l'empresa i cursant un màster universitari en Responsabilitat Social Corporativa. Regidora de Serveis Socials, Cultura, Salut i Veïnatge de Pineda a l'ajuntament de Sant Fruitós de Bages del 2007-2011. Des del 2011, cap de l'oposició al mateix ajuntament. Creadora de dones7.cat

Núria Creus i Rodoreda - 26 anys. Llicenciada en Dret. Opositora a judicatura. Militant de la JNC des del 2012. Ex cap local de la JNC Navarcles. Membre del Comitè d'Arbitratge Mediació i Disciplina de la JNC. Membre de la llista de CiU Navarcles a les passades eleccions municipals i membre del Comitè Local.

Joan Vergés i Esquena - 57 anys. Pare de 6 fills. Vigatà. Vinculat de molt jove al sector agrari i ramader per tradició familiar, professor i director de l'escola Familiar Agrària Quintanes del 1979 fins el 2000,  Director de la Fundació Mil·lenari, centre de formació ocupacional, gerent de la fundació Cefortem vinculada a La Salle Manlleu en l'àrea de la Formació Professional, Fundació de Caixa Manlleu, Unnim i també d'Unnim Banc. Actualment Assessor al Departament de Presidència. Actualment, president de CDC Osona des del 2012.

Jordi Serracanta i Espinalt - 40 anys. Casat i pare de 3 fills. Diplomat en Gestió i Administració Pública, i postgrau en Gestió i Direcció d'Instal·lacions Esportives. Cap d'administració del Complex Piscines Municipals del 2000 al 2011. Regidor a l'ajuntament de Manresa des del 2011, sent actualment regidor delegat de les àrees de Qualitat Urbana i Serveis i d'Esports. Actualment, president local de CDC a Manresa.

Francesc Xavier Francàs i Bartes - 58 anys. Casat i pare de 2 fills. Empleat de banca jubilat. Vinculat a CDC des dels seus inicis, sobretot en la creació dels Consells de Muntanya. Actualment, regidor a l'ajuntament de Berga i vicepresident 1r del Consell Comarcal del Berguedà.

Rosa Riera i Montserrat - Ha estat regidora de l'ajuntament de Manresa del 1991 al 2011 i també al Consell Comarcal. fins fa 1 any, responsable sociosanitària de la Regió Sanitària Catalunya Central. Actualment, presidenta de l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Bages, Berguedà i Solsonès.

Anna Seijas i Vila - 31 anys. Llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques. Postgrau en Gestió Gerencial Local. Ha exercit com a advocada en alguns bufets en l'especialitat en dret administratiu i local del 2008 al 2011, i també amb l'Associació Catalana de Municipis als serveis jurídics. Des del 2011, gerent del Comarcal d'Osona. Vinculada a la JNC del 2008 al 2014, sent vicepresidenta d'Acció Interna. 

Una vegada s'hagin celebrat les corresponents eleccions territorials, i en cas de ser escollida, s'anirà desgranant més detalladament tot el projecte estratègic de cara als propers 4 anys al territori.