Sant Vicenç celebrarà el Dia Mundial Sense Cotxes amb la mirada posada en els joves

Durant aquest dijous la Plaça Clavé del poble es transformarà en un circuit d'educació viària per a bicicletes

Redacció
20 de setembre del 2016
Actualitzat a les 10:31h
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet participarà, aquest dijous 22 de setembre, al Dia Mundial Sense Cotxes en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Per aquest motiu, La Policia Local transformarà la Plaça Clavé en una gran illa de vianants durant tota la jornada en què hi haurà un circuit d'educació viària per a bicicletes. Al matí hi participaran els escolars de primària de Sant Vicenç de Castellet i a la tarda s'obrirà a tot el públic.

Amb la col·laboració del Casal de Joves El RKÓ, durant el matí de dijous els alumnes de 3r d'ESO del municipi participaran a la gimcana de la bicicleta en què coneixeran els diferents punts d'aparcament per a bicicletes, practicaran la circulació a dues rodes i podran prendre consciència dels beneficis de desplaçar-se amb aquest mitjà de transport. L'activitat també compta amb la col·laboració del Grup de Caminants del CAP i el Club Natació Castellet.

L'objectiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura és promoure els hàbits més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. També es posen de relleu els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millores de la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació. 

L'Ajuntament demana que en la mesura del possible la ciutadania deixi el cotxe a casa dijous i provi de desplaçar-se a peu pel municipi.