1 de 10

L'alcaldessa de Monistrol de Calders creu que la consulta confirma la idoneïtat de la moció de censura

Sílvia Sánchez (CiU) defensa l'acció que va encapçalar el passat juliol perquè "obeïa a l'estat que vivia el poble"

Sílvia Sànchez, a l'esquerra, amb els regidors de CiU i MDI-ERC
per Laura Busquets, Monistrol de Calders | 19 de setembre de 2016 a les 21:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcaldessa de Monistrol de Calders, Sílvia Sánchez (CiU), ha assenyalat a l'ACN que la consulta ciutadana celebrada aquest diumenge a Monistrol de Calders impulsada per la CUP "és el resum d'un any de govern". Segons Sánchez, la moció de censura "no ha estat un caprici meu", sinó que "obeïa a l'estat que vivia el poble". L'actual alcaldessa va arribar a la batllia després d'una moció de censura el passat 12 de juliol que van presentar CiU i MDI-ERC. Després de perdre l'alcaldia, la CUP va impulsar una consulta ciutadana on demanava Quin és el govern que prefereixes per a Monistrol?. L'opció d'un govern de la CUP va guanyar amb el 80% dels sufragis. En total hi van donar suport 146 persones, mentre que un any abans van aconseguir l'alcaldia amb 193 vots, però en el marc d'unes eleccions municipals. Sánchez no va votar a la consulta perquè no s'hi sentia "convocada".

Segons Sílvia Sánchez, "ni el resultat canviava res fa una setmana, ni canvia res ara". En aquest sentit, l'alcaldessa ha assenyalat que no volen fer ús d'un resultat que no els pertoca. "Va ser un acte de la CUP i el resultat és de la CUP", ha afegit. Per l'alcaldessa, "ara cal treballar de valent, més i millor, pels gairebé 600 monistrolencs". 


"Ens agradaria que els tres partits fóssim capaços de seure al voltant d'una taula i analitzar els resultats conjuntament per arribar a algun acord sobre el problema que s'ha generat", va expressar diumenge en declaracions a l'ACN l'exalcalde de Monistrol. Davant aquesta proposta, Sánchez ha assenyalat que "amb els resultats a la mà tot es veu diferent, quan fa uns dies es parlava de muntar un ajuntament alternatiu". "Si ara volen seure a parlar, perfecte", ha dit l'alcaldessa. Tot i això, Sánchez creu que primer caldrà que la pròpia CUP defineixi el seu "rumb" i, llavors, "estarem encantats de rebre'ls". 
Participació