La CUP de Monistrol de Calders estudia demanar la dimissió de l'alcaldessa en el proper ple

L'exalcalde Ramon Vancells considera que els motius que van argumentar CDC i MDI per presentar la moció de censura el passat mes de juliol han quedat desmentits amb els resultats de la consulta ciutadana d'aquest diumenge

19 de setembre del 2016
Actualitzat el 20 de setembre a les 18:42h
Els tres regidors de la CUP a Monistrol en una imatge de poc després de les municipals
Els tres regidors de la CUP a Monistrol en una imatge de poc després de les municipals | CUP
Un total de 146 veïns i veïnes de Monistrol de Calders van votar aquest diumenge per un govern de la CUP en la consulta que els mateixos rupturistes van organitzar al poble després de la discutida moció de censura que CDC i MDI-ERC van presentar el mes de juliol passat i que va significar la substitució de l'anterior alcalde, de la CUP, Ramon Vancells. "146 que poden ser 169 si comptem les persones que van votar per altres opcions que necessàriament requereixen la CUP al govern", ha apuntat Ramon Vancells a NacióManresa.

Aquests resultats, que des de la CUP consideren com a "molt positius" tenint en compte que "només són 24 vots menys dels que va obtenir a les municipals de 2015", han provocat que des de la formació es comenci a estudiar la possibilitat de demanar la dimissió de l'actual alcaldessa de CDC, Sílvia Sànchez, en el ple de l'Ajuntament que se celebrarà el dijous 29 de setembre.

"El resultat de la consulta demostra que els arguments que CDC i MDI van usar per tirar endavant la moció de censura no eren certs", apunta Vancells. "No hem perdut el suport de la població, i en una consulta no vinculant, que requeria que la gent anés a buscar un certificat d'empadronament i que pagués 3 euros, gairebé hem tingut els mateixos resultats que a les municipals", recorda. Fins i tot una vintena de persones "no van poder votar perquè no tenien el certificat i en el DNI no constava la residència actualitzada".

Per això l'exalcalde considera que Sànchez "no té legitimitat" per dirigir el poble i que "no vol escoltar la veu de la gent". Per això, la CUP debatrà si en el ple del dijous 29 de setembre, presenta una petició de dimissió de l'alcaldessa que va entrar el juliol passat després de la moció de censura.

L'alcaldessa afirma que "són lliures de fer-ho"

L'alcaldessa de Monistrol de Calders, Sílvia Sànchez, ha assegurat a NacióManresa que els regidors de la CUP "són lliures de fer-ho, són lliures de demanar la meva dimissió". En tot cas, l'alcaldessa convergent ha declinat opinar sobre la consulta que la CUP va organitzar diumenge. "No em toca fer-ho", afirma. "Els membres de la CUP ens van convidar al recompte i nosaltres hi vàrem anar", explica, "però jo no vaig organitzar la jornada ni vaig votar", completa per justificar el seu silenci. "En tot cas, veient que no han arrasat, això em ratifica a l'hora de continuar treballant pel poble", ha conclòs.