Havaneres

Un ruixat fa plegar d'hora la Trobada de Cantaires d'Havaneres al Parc de l'Agulla

A les 9 del vespre, quan havien cantat la meitat dels grups, va caure una pluja que va obligar a desmuntar els aparells electrònics

per Redacció, 17 de setembre de 2016 a les 21:58 |
El Parc de l'Agulla ha acollit la XXXIII Trobada de Cantaires d'Havaneres | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un ruixat puntual sobre les 9 del vespre va fer que la trenta-tresena Trobada de Cantaires d'Havaneres s'hagués de suspendre just a la mitja part, quan havien cantat la meitat dels grups i s'estava preparant l'actuació de l'Esbart Manresà de Dansaires. La pluja, que no va ser important, va obligar a desmuntar els aparells electrònics, el públic va començar a marxar, i els organitzadors, l'Agrupació Cultural del Bages, va decidir suspendre la segona part de la trobada amb la meitat de grups per tocar.

Abans, durant les tres primeres hores, els núvols negres amenaçaven l'acte, però es confiava en que aguantessin sense precipitar-se com al final va succeir. Amb llum del dia encara ha començat aquesta nova edició de la trobada amb una sardana ballada pel Grup Sardanista Dintre del Bosc. A continuació, els diversos grups d'havaneres han anat passant per l'escenari ininterrompudament i, a la mitja part, quan el regidor Joan Calmet s'havia de dirigir al públic abans de les danses de l'Esbart Manresà de Dansaires, ha caigut un ruixat que ha fet suspendre la segona meitat de la trobada.


L'organització havia previst, com en altres anys, que si plovia la trobada se celebraria al Museu de la Tècnica, però en caure el ruixat durant l'acte, el canvi ha estat impossible.

La Trobada de Cantaires d'Havaneres, un acte consolidat


Malgrat la suspensió, la Trobada de Cantaires d'Havaneres és un acte totalment consolidat que va aplegar molta gent al Parc de l'Agulla abans que la pluja aparegués. La Trobada va néixer l'any 1983 en un afany de crear noves ofertes culturals per la Catalunya interior dins del camp de la cultura popular catalana, esdevenint, actualment, una diada de germanor entre tots els cantaires, i un acte important del calendari de la cultura popular del país.

Es tracta d'un acte consolidat i esperat pels amants d'aquest gènere, tot un clàssic que atrau a milers de persones i que fa que Manresa sigui, durant unes hores, un referent en el món de l'havanera, ja que és l'única trobada d'aquestes característiques a la Catalunya interior, on hi participen anualment al voltant d'una vintena de grups, i que demostra l'aposta de la ciutat per la cultura tradicional. 

 

Participació