Els canvis en el govern li costaran a l'Ajuntament de Manresa 28.500 euros més en sous

El nou regidor Jaume Arnau guanyarà més de 55.000 euros bruts l'any entre la regidoria i la presidència del Bàsquet Manresa

15 de setembre del 2016
Actualitzat el 16 de setembre a les 8:56h
Jaume Arnau es posa l'americana en el ple on va ser nomenat regidor
Jaume Arnau es posa l'americana en el ple on va ser nomenat regidor | Pere Fontanals
L'Ajuntament de Manresa pagarà 534.873,78 euros anuals en sous de regidors de govern després dels canvis en el cartipàs que han provocat la renúncia a l'acta de regidor d'Antoni Llobet i la presa del possessió de l'acte de Jaume Arnau. Aquesta xifra significa 28.535,92 euros més que l'anterior. A aquest import s'hi han de sumar les quotes de la Seguretat Social, les indemnitzacions que cobren els regidors de l'oposició per assistència a plens i a comissions i el que es paga a cada grup municipal. El canvi en el govern, a més a més, ha provocat que la regidora Àuria Caus passi a ser Tinent d'Alcalde i que el seu sou també s'incrementi lleugerament.

El fet que l'anterior regidor Antoni Llobet no cobrés de l'Ajuntament de Manresa per la seva responsabilitat al Departament d'Ensenyament, fa que amb el canvi per Jaume Arnau, el consistori hagi d'assumir de nou un sou de regidor. Arnau, nou regidor de Comerç i Mercats tindrà una dedicació del 50% i cobrarà 1.728,11 euros bruts al mes per 14 pagues. Aquest sou, que se suma als mes de 30.000 euros anuals que cobra com a president del Bàsquet Manresa -xifra que mai no s'ha fet oficial des de la SAD-, farà que en total guanyi més de 55.000 euros l'any.

Per la seva part, Àuria Caus millorarà el sou de 2.419,35 euros que cobrava abans fins als 2.729,52 que cobrarà ara per 14 pagues i la mateixa dedicació -70%-, malgrat haver perdut les responsabilitats de Comerç en favor d'Arnau. L'augment del sou és conseqüència de les seves noves responsabilitats com a Tnent d'Alcalde.