Comencen els actes del 19è Aplec de Cardona

Els actes comencen aquest dijous i s'allargaran durant tot el cap de setmana

Redacció
15 de setembre del 2016
Actualitzat el 18 de setembre a les 22:40h
Aquest dijous a 2/4 de 8 del vespre arrenca el 19è Aplec de Cardona amb un assaig casteller a la fresca amb la colla castellera Els Salats de Súria, a la Fira de dalt.

Com cada any, l'aplec oferirà també la Recreació Històrica Viurem lliures o morirem, que es representarà el divendres i el dissabte a 1/4 de 9 del vespre a la Col·legiata de Sant Vicenç. Després de la baixada de torxes que tanca la recreació històrica, hi haurà concert amb Vizuri i Rastaflaires.

El dissabte a les 12 del migdia, l'aplec continuarà amb la xerrada La desobediència civil com a eina de progrés social amb Gabriela Serra (Diputada de la CUP) i Bernat Sorinas (Activista pel dret a l'habitatge).

També el dissabte es farà l'aplec infantil, una arrossada popular, una mostra de cultura popular amb els Geganters i grallers de Cardona i una jornada castellera amb els Salats de Súria i els Castellers del Prat de Llobregat.

A partir de les 11 de la nit hi haurà concert amb Dos galàctic mariatxis (amb Joan Garriga i Marià Roch de La Troba Kung-Fú), Les Absentes i Insershow.

El diumenge a les 9 h. del matí es farà la IX caminada històrica i a partir de les 11 del matí s'obrirà al públic l'exposició de plats del 1714 i mostra de productes gastronòmics locals. A 2/4 d'1 del migdia tindrà lloc l'ofrena floral i a ¼ de 2 del migdia, a la plaça de la fira es farà la Presentació de Sabors del 1714 i inici del Tast Gormand.

La venda d'entrades per a la recreació històrica es realitza on-line a: www.cardonaturisme.cat (fins a 24h abans de la data de la recreació) i el mateix dia a l'Oficina de Turisme (938692798 - oficinaturisme@cardonaturisme.cat).

L'Aplec de Cardona està organitzat per l'Associació Cultural 18 de Setembre i té com a objectius principals commemorar, recordar i divulgar els fets històrics succeïts a Cardona durant la Guerra de Successió, especialment el dia 18 de setembre, així com reivindicar les llibertats perdudes d'aleshores ençà i fomentar la cultura popular catalana.
Arxivat a