La CUP reitera que la millor solució per al Mercat és la municipalització

La candidatura rupturista segueix creient que de cap manera no s'ha de reobrir el procés de concessió, ja que l'Ajuntament ha d'apostar per la remunicipalització del servei

Pla general de l'interior del Mercat Puigmercadal amb algunes botigues obertes i d'altres de tancades
Pla general de l'interior del Mercat Puigmercadal amb algunes botigues obertes i d'altres de tancades | Estefania Escolà
Redacció
15 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:33h
La Candidatura d'Unitat Popular de Manresa ha fet pública una nota on analitza la situació del Mercat Municipal de Puigmercadal, després que l'ajuntament notifiqués, el passat dilluns 5 de setembre, que s'havia esgotat el període per presentar candidatures per la gestió del Mercat sense que cap empresa s'hi interessés.

En el comunicat, la CUP es referma en la seva aposta per la gestió directa del mercat. Tal i com va defensar al Ple del mes de febrer passat, la candidatura rupturista segueix creient que de cap manera no s'ha de reobrir el procés de concessió, ja que l'Ajuntament ha d'apostar per la remunicipalització del servei.

A més, la CUP denuncia que l'ajuntament ha incomplert els acords del Ple de febrer aprovats per unanimitat dels grups municipals (inclòs l'equip de govern) que el comprometia, entre d'altres coses, a «establir una taula de converses amb els paradistes per posar fil a l'agulla a les seves demandes i, en definitiva, per buscar solucions consensuades a les problemàtiques actuals del Mercat». Segons la CUP, la comunicació entre l'ajuntament i els paradistes és mínima.

La CUP considera que ja s'han perdut uns mesos molt importants que podrien haver servit per començar a reactivar el mercat i evitar el tancament de noves parades. En conseqüència, el comunicat insta l'Ajuntament de Manresa a no buscar unes noves clàusules més favorables per a les empreses, sinó a treballar des d'aquest moment en la gestió directa del Mercat.

Finalment, la CUP assegura que la gestió directa va més enllà de la qüestió econòmica, ja que la candidatura independentista considera que el Mercat és un element imprescindible per la dinamització i regeneració del Nucli Antic de Manresa. Amb aquest objectiu, la CUP assegura que cap empresa privada coneixerà millor que l'Ajuntament les problemàtiques i les solucions a la situació actual.