Cinc dies d'activitat imparable protagonitzaran la Festa Major d'Avinyó

Gimcanes, concursos, música i espectacles ompliran el poble de diversió

Redacció
15 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:37h
Avinyó donarà el tret de sortida, aquest dijous 15 de setembre a la tarda, a la seva Festa Major, que s'allargarà fins el dimarts dia 20 i que oferirà activitats lúdiques pensades per a fer-ho passar bé tant a grans com a petits.

Dijous s'inaugurarà amb un tast de cerveses i un sopar de "pintxos" variats que tindrà lloc, a partir de les set de la tarda, a l'Ateneu Popular la Teia. A les deu del vespre, el pati del Centre Cívic acollirà un concert de la cantautora catalana Sílvia Tomàs.

Divendres s'encetarà amb un concurs social de pesca que tindrà lloc al Pantà del poble, a les quatre de la tarda. A les deu del vespre la Plaça Major serà l'escenari de l'espectacle inaugural de Festa Major, que anirà seguit del ja tradicional Correfoc, que començarà a dos quarts d'onze del vespre i que durà a terme un recorregut per les diferents places del municipi. Per acabar la nit, el conjunt musical Els Tremendos oferiran un concert a la Plaça Major.

Dissabte 17 es llevarà matiner per donar peu al 51è concurs de pintura ràpida i al 22è concurs de dibuix infantil, que es durà a terme per tot el municipi. Els concursos seguiran a les onze del matí, moment en el qual començarà la competició de paelles al Passeig, que acabarà amb un dinar popular.

Paral·lelament, a les dotze del migdia el camp de futbol J.Herms acollirà la presentació dels equips de la temporada de futbol 2016/2017.

La tarda començarà amb la VI Gimcana Popular, en la qual, per equips, s'hauran d'anar superant proves que estaran escampades pel poble. 

A dos quarts de set de la tarda la Cobla Principal de Berga durà a terme una audició de sardanes a la Plaça Major. A dos quarts d'onze, un dels espectacles més esperats de la festivitat donarà el seu tret de sortida. Es tracta del monòleg "Audiència I-Real", que protagonitzarà l'actor Toni Albà i que es durà a terme al teatre del poble. 

Durant la nit de dissabte, el Pavelló Municipal d'Esports quedarà inundat per la música del grup Sona Bé; de la banda Senyor dels Llamps i del conjunt bagenc Strombers.

La cultura popular traurà el cap diumenge. A les dotze del migdia, els gegants, capgrossos i grallers d'Avinyó oferiran un ball a la Plaça Major. Seguidament, es durà a terme la segona Trobada Castellera en la qual hi prendran part la colla dels Picapolls a la Gavarresa i els Castellers de Santa Coloma.

A les sis de la tarda, els més menuts de la casa podran gaudir de l'espectacle Zeppelin, a càrrec de la Companyia de teatre La Baldufa, que tindrà lloc a la Plaça Major. Un cop acabat, el conjunt musical Torreta tocarà un repertori de danses tradicionals.

El teatre tornarà a prendre protagonisme a dos quarts d'onze del vespre, en el marc d'una representació que homenatjarà l'humorista Pepe Rubianes.

L'orquestra Selvatana posarà el punt i final a un dia ple d'activitats.

Dilluns la festa continuarà amb música, un espectacle de circ a càrrec de Mumusic Circus, i una competició de veïns a la Plaça Major. El Quartet Què Tal i els Hey Pachucos musicaran la nit amb el seu repertori de cançons.

Finalment, dimarts dia 20, la rauxa culminarà amb un ball al Pavelló Municipal d'Esports.
 

Programa complet d'activitats.