Els actes de la Diada apleguen centenars de persones a Súria

Cant d'Els Segadors al turó de La Torre durant l'acte central de l'Onze de Setembre a Súria
Cant d'Els Segadors al turó de La Torre durant l'acte central de l'Onze de Setembre a Súria | AjSú
Redacció
11 de setembre del 2016
Actualitzat a les 22:39h
L'acte central de l'Onze de Setembre a Súria ha reunit més de dues-centes persones al turó de La Torre, mantenint el nivell de convocatòria d'anys anteriors. A primera hora de la tarda, dos autobusos han sortit de la vila amb més d'un centenar de suriencs i surienques per assistir a la manifestació de Berga, als quals cal afegir les persones que s'han desplaçat en vehicles particulars a les diferents concentracions descentralitzades d'aquesta Diada Nacional de Catalunya.

La hissada de l'estelada, la lectura del manifest, el cant d'Els Segadors i les actuacions del Tro Gros i de la colla castellera Salats han estat els eixos de l'acte de La Torre, que ha acabat amb un esmorzar per a tothom.

En el manifest de la Diada Nacional a Súria, llegit per Carles Codina, es remarca que "estem a les portes de crear un nou país, on volem ser respectats; un país que farem nosaltres mateixos lluny de la corrupció, els favoritismes i els privilegis d'uns pocs". També s'hi reivindica l'objectiu de construir "un país just per a tothom", que estigui basat en "la dignitat de les persones".

Segons el manifest, "un Onze de Setembre més, mostrarem al món la força de la societat civil, que és alhora motor i destinatària del nostre anhel d'esdevenir un nou país. I ho farem, com sempre, a la nostra manera: pacíficament, de forma cívica i massiva".

El manifest de la Diada Nacional a Súria constata que "el sentiment de les darreres Diades ens fa pensar que, tal i com deia el surienc Jaume Esquius, tenim un somni" i un camí que s'està recorrent amb "el nostre esforç i persistència". El text del manifest també recorda persones destacades de les darreres dècades a Catalunya, com Jordi Carbonell, Muriel Casals i Carme Forcadell.

Després de la lectura del manifest i el cant d'Els Segadors, l'acte de La Torre ha continuat amb el Ball de Cascavells a càrrec del Tro Gros i un pilar de la colla castellera Salats.

Entre els assistents a l'acte central de l'Onze de Setembre a Súria es trobaven l'alcalde Josep Maria Canudas i altres membres de la corporació municipal.

Les persones participants en l'acte han arribat a La Torre a peu o en bicicleta. Posteriorment, alguns dels assistents s'han desplaçat a Coaner per prendre part en els actes de la Festa Major d'aquest nucli de Sant Mateu de Bages.

17a edició de la Trobada de Puntaires

La celebració de l'Onze de Setembre a Súria s'ha completat amb la 17a Trobada de Puntaires de Súria, que ha comptat amb la participació de gairebé dues-centes persones procedents de diferents poblacions. La Trobada de Puntaires ha tingut lloc en el primer tram del carrer Ignasi Abadal, a tocar de la plaça de Sant Joan.

El programa de l'Onze de Setembre a Súria ha estat organitzat per l'Ajuntament i els Trabucaires del Tro Gros, amb la col·laboració del Casal de la Dona, la colla castellera Salats i la Unió Ciclista Mig-Món. L'organització del desplaçament en bus cap a la manifestació de Berga ha anat a càrrec de Súria per la Independència.
Arxivat a