Moià homenatja Rafael Casanova amb Vila d'Abadal com a convidat

Dionís Guiteras demana a Margallo que "marxi a l'espai sideral i no torni" durant l'ofrena floral al monument

Josep Maria Vila d'Abadal durant el seu parlament, amb Dionís Guiteras a la seva esquena
Josep Maria Vila d'Abadal durant el seu parlament, amb Dionís Guiteras a la seva esquena | Xavier Rius
Xavier Rius
11 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:21h
"Va començar el juliol de 2010 de la mà de les entitats amb gent com la Muriel Casals, que ens van mobilitzar, i hem de ser la gent i les entitats els que hem d'empènyer i continuar fins aconseguir la independència", ha dit Josep Maria Vila d'Abadal, exalcalde de Vic, exdiputat i expresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) a l'acte de celebració de l'Onze de setembre a Moià, vila natal de Rafael Casanova.

Vila d'Abadal ha manifestat el seu convenciment que aviat s'aconseguirà aquest objectiu si la societat, les entitats i les forces polítiques no defalleixen i mantenen l'esperança, i la gent continua participant en actes com les cinc manifestacions que se celebraran aquesta diumenge a la tarda. 

Per la seva banda l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, després de reconèixer la força que "en actes reivindicatius i en objectius com els de la independència coincidim persones de sensibilitats diferents", ha replicat les paraules del ministre Margallo relatives a que és més fàcil vèncer i acabar amb l'independentisme violent com el que va haver-hi a Euskadi, que amb un moviment cívic com el de Catalunya. Guiteras ha demanat a Margallo que "marxi a l'espai sideral i no torni".

A l'acte hi han assistit regidors i alcaldes dels deu municipis del Moianes, s'ha fet l'ofrena floral d'una quarantena d'entitats i ha acabat amb les dues centes persones que hi assitien, cantant el segadors, marxant ràpidament tothom per anar cap a Berga.
Arxivat a