Navarcles commemorarà l'Onze de Setembre un dia abans

El municipi té preparades gairebé una desena d'activitats que començaran a dos quarts de nou del vespre

Redacció
09 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:39h
Navarcles té gairebé una desena d'activitats preparades per homenatjar la Diada de Catalunya. Però no les durà a terme el dia 11, sinó que ho farà un dia abans, a parir de dos quarts de nou del vespre. 

La primera proposta que s'oferirà serà la d'una botifarrada popular que tindrà lloc al parc Marcel·lí Monrós. Acte seguit, i com passarà en la majoria de municipis de la comarca, s'iniciarà la ja tradicional Marxa de Torxes, que tindrà el seu punt de partida des del mateix parc Marcel·lí Monrós i que acabarà a la plaça 11 de setembre. Allà mateix, a dos quarts de deu del vespre, començarà l'ofrena floral al monument de Rafael de Casanovas i diverses entitats, partits polítics, clubs i vilatans llegiran manifestos.

Si amb la Marxa de Torxes s'havia encès la metxa, el foc tornarà a prendre protagonisme a partir de les deu del vespre, moment en el qual es durà a terme la mostra del correfoc a càrrec del grup manresà Xàldiga i del conjunt de percussió Batuka l'Olla de Santa Maria d'Oló. Una mostra que culminarà amb una audició de sardanes de la mà de la cobla Lluïsos de Taradell a la plaça de l'Ajuntament. Mentre s'escolti la música es repartirà coca i mistel·la per a tots els assistents.

Paral·lelament a l'espectacle pirotècnic i al concert de sardanes, darrere l'Ajuntament es faran els anomenats "Mini jocs del Rebot". Es tracta d'una proposta que sorgeix del grup que porta el mateix nom , i que justament es va crear fa un any. El seu objectiu és omplir de vida i de festa el poble de Navarcles mitjançant activitats lúdiques i culturals. En el cas dels "Mini jocs del Rebot", el que pretén l'organització és fer passar-ho bé tant a grans com a petits a través d'activitats de força, d'equilibri i d'habilitat.

A les dotze de la nit es baixarà la senyera gegant darrera l'Ajuntament amb l’himne d'Els Segadors de fons. Finalment arrencarà el concert gratuït del grup Zàping al mateix lloc, que estarà obert a tothom.

L'organització de la Diada ha vingut a càrrec de la jove associació El Rebot, l'Ajuntament de Navarcles, l'Agrupació Sardanista de Navarcles i Navarcles per la Independència. Des del consistori es recomana portar un vestit català durant la celebració dels actes.