La Generalitat es compromet a pagar el deute del CAP de Súria aquest 2016

Reunió del conseller de Salut, Antoni Comín, amb l'alcalde Josep Maria Canudas, el regidor Jordi Sala, la delegada, Laura Vilagrà, i la gerent de la Regió Sanitària, Marta Chandre
Reunió del conseller de Salut, Antoni Comín, amb l'alcalde Josep Maria Canudas, el regidor Jordi Sala, la delegada, Laura Vilagrà, i la gerent de la Regió Sanitària, Marta Chandre | AjSú
Redacció
08 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:41h
El Govern de la Generalitat preveu aprovar aquest mes de setembre el pagament del deute que manté amb l'Ajuntament de Súria per la construcció de l'actual centre d'atenció primària (CAP) Goretti Badia, que es faria efectiu durant el mes de novembre. Així ho va manifestar el conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín, en el transcurs d'una visita realitzada a Súria ahir dimecres, 7 de setembre.

L'anunci va ser realitzat en una reunió celebrada al saló de sessions de la Casa de la Vila amb l'alcalde Josep Maria Canudas i altres membres de la corporació municipal. En aquesta reunió també hi van participar la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, i la gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Marta Chandre.

El conseller de Salut va explicar que pagar el deute abans d'acabar l'any és “el millor dels escenaris possibles”, després dels contactes mantinguts en els darrers mesos amb l'Ajuntament de Súria.

Per la seva banda, l'alcalde Josep Maria Canudas va agrair la presència del conseller per tal d'informar personalment sobre el compromís de pagament del CAP, un tema que ha estat objecte d'especial seguiment per part de l'equip de govern i de l'oposició municipal.

En aquest sentit, els regidors Pere Requena i Miquel Àngel Montañà també van prendre la paraula per expressar la importància del compromís del conseller de Salut.

L'actual CAP Goretti Badia, seu de l'àrea bàsica de salut de Súria, va entrar en servei el setembre de 2011. La Generalitat pagarà a l'Ajuntament 1.517.546 euros en concepte del deute pendent per la seva construcció. Aquesta quantitat també permetrà liquidar un crèdit bancari que havia contret l'Ajuntament i que ha generat un pagament d'interessos d'una mitjana de 26.000 euros anuals en els darrers 5 anys.

Antoni Comín va arribar a la Casa de la Vila pels volts de les 17.30 h. Abans de la trobada amb els membres de la corporació municipal, el conseller es va reunir amb l'alcalde, el regidor de Promoció Econòmica i tercer tinent d'alcalde Jordi Sala, la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, i la gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Marta Chandre. Antoni Comín també va signar al Llibre d'Or de la vila.

Posteriorment, el conseller de Salut, l'alcalde de Súria i les altres autoritats presents es van desplaçar al CAP Goretti Badia per visitar les instal·lacions i intercanviar impressions amb l'equip de direcció i el personal sanitari d'aquest equipament.
Arxivat a