Súria celebrarà un Onze de Setembre amb reivindicació, festa i cultura

L'acte central es durà a terme al turó de la Torre

Redacció
08 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:08h
La reivindicació, la festa i la cultura seran els eixos de la celebració de l'Onze de Setembre a Súria. El turó de la Torre tornarà a acollir l'acte central de la Diada Nacional de Catalunya a la vila, amb la hissada de la senyera, la lectura del manifest, el cant d'Els Segadors, actuacions d'entitats surienques i un esmorzar per a tothom.

El programa d'actes de la Diada Nacional de Catalunya a Súria ha estat organitzat per l'Ajuntament i els Trabucaires del Tro Gros, amb la col·laboració del Casal de la Dona, Bastoners de l'Agrupació Sardanista, colla castellera Salats i Unió Ciclista Mig-Món.

Les activitats s'iniciaran divendres 9 de setembre amb la inauguració de l'exposició "La vida a pagès. L'estudi de la masia catalana", que tindrà lloc a les set de la tardaa Cal Balaguer del Porxo. Aquesta mostra itinerant es podrà visitar fins el 6 de novembre.

Una de les novetats d'enguany és l'avançament de l'horari de celebració de l'acte central a la Torre, que tindrà lloc l'Onze de Setembre a les nou del matí. Les persones que hi vulguin participar s'hi podran desplaçar a peu o en BTT des de la plaça de Sant Joan. Les hores de sortida seran, respectivament, les vuit i dos quarts de nou del matí.

Després de l'acte central a la Torre, les persones participants tindran l'opció de continuar la caminada fins a Coaner per assistir als actes de la Festa Major d'aquest nucli de Sant Mateu de Bages.

El programa d'actes de l'Onze de Setembre a Súria acabarà amb la 17a Trobada de Puntaires, que tindrà lloc a la plaça de Sant Joan i el seu entorn.

Autobús cap a la concentració de Berga

Berga acollirà enguany una de les concentracions descentralitzades convocades per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural amb motiu de la Diada, amb el suport de l'Assemblea de Municipis per la Independència (AMI).

Des de Súria hi haurà un servei de desplaçament en bus que sortirà de l'estació d'autobusos a les tres quarts de tres de la tarda, amb venda prèvia de tiquets. Per a més informació sobre les concentracions de la Diada, es pot consultar el web de l'ANC (https://assemblea.cat/).
Arxivat a