La FUB acollirà una jornada que debatrà sobre el salari mínim de ciutat

Tindrà lloc el dijous 15 de setembre a les sis de la tarda

Redacció
08 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:57h
L'Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages han organitzat una jornada de debat sobre el salari mínim de ciutat, un acte que tindrà lloc el proper dijous, 15 de setembre, a les sis de la tarda, a la sala d'actes de la FUB2 (Bases de Manresa 1 - Antic CTM).

Durant la jornada es debatrà sobre els avantatges i desavantatges si s'estableix un salari mínim de ciutat, fórmules per calcular els seus imports i possibles instruments a l'abast dels ajuntaments per tal d'incentivar la seva implementació a escala local. També es donaran a conèixer experiències internacionals relacionades amb aquesta idea.

L'acte serà conduit per la regidora de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, i la consellera de Promoció Comarcal, Fina Rodríguez. Comptarà amb la participació d'Oriol Illa, president de la Taula del Tercer Sector i Raül Ramos (foto), professor d'Economia del grup AQR-IREA de la Universitat de Barcelona.

El salari mínim a Espanya és dels més baixos de la Unió Europea

En la situació de crisi actual s'ha posat de manifest que el Salari Mínim Interprofessional (SMI) -fixat actualment pel govern de l'Estat en 655,20 euros- no garanteix un nivell de renda acceptable i que hi ha persones i famílies que es troben al llindar de la pobresa tot i disposar d'una feina remunerada al mercat laboral. A més, el salari mínim a l'Estat espanyol és dels més baixos del conjunt de la Unió Europea quan es compara amb el salari mitjà. Les institucions europees recomanen augmentar-lo per tal de garantir un nivell de vida digne als treballadors i treballadores i a les seves famílies.

Per donar resposta a aquesta situació, diversos ajuntaments de la comarca han posat en marxa iniciatives per impulsar l'establiment d'un salari mínim de ciutat que permeti viure amb dignitat i evitar situacions de precarietat i penúria laboral. El propi Ajuntament de Manresa ha incorporat una actuació al Pacte de Ciutat per a la promoció econòmica i la cohesió social en aquest sentit.