Bàsquet Manresa i Serge Ibaka uneixen esforços per potenciar el talent africà

El jugador congolès aportarà jugadors d'aquest continent a la base de club bagenc

Serge Ibaka mostra la samarreta de «Juguem amb el cor» al costat de Jaume Arnau i Carles Sixto
Serge Ibaka mostra la samarreta de «Juguem amb el cor» al costat de Jaume Arnau i Carles Sixto | Xavier Sucarrats
08 de setembre del 2016
Actualitzat a les 0:30h
Només va passar una temporada al Nou Congost. Però va quedar marcada al cor de Serge Ibaka. El nou jugador dels Orlando Magic sempre ha estat pendent del seu antic club i quan pot li dóna un cop de mà. Ara, aquesta relació es reforçarà amb la col·laboració entre les fundacions de Bàsquet Manresa i del mateix Ibaka, per la qual jugadors, principalment congolesos, arribaran al Bages per seguir amb la seva formació. De fet, ja se saben qui seran els dos primers jugadors a arribar a Manresa. David Efambe, nascut el 2002, i Christ Bonazebi, del 2001, són els escollits. Queda per veure si aniran directament al CBiUM o aniran cedits a algun altre club, sempre sota la supervisió del Bàsquet Manresa. Tots dos provenen de l'Ibaka Team, equip on també va jugar Romanic Belemene, i han participat aquest estiu a un campus a Las Vegas. El què no se sap és la data d'arribada. Tot queda pendent de la difícil burocràcia. 

La durada del conveni serà de tres però amb la voluntat de continuar més temps. Ibaka col·laborarà econòmicament per finançar l'estada dels joves jugadors al Bages. El jugador congolès va mostrar-se "il·lusionat" per poder col·laborador amb el seu exequip i va afirmar que la idea no és només formar jugadors sinó també donar la possibilitat als joves escollits a poder-se forjar un bon futur. El fet de conèixer el Bàsquet Manresa després de la seva estada la temporada 2008-09 i estar satisfet amb la metodologia de treball van fer prendre aquesta decisió al pivot africà. La fundació d'Ibaka no té previst treballar amb cap altre club. 

Els dos joves congolesos viuran amb unes famílies que el club ja té lligades. Però sí de cara al futur hi hagués més famílies interessades en acollir algun jugador pot posar-se en contacte amb Bàsquet Manresa. 
Arxivat a