Jaume Arnau pren possessió de l'acta de regidor de Manresa

Valentí Junyent dóna la medalla i el pin de regidor a Jaume Arnau
Valentí Junyent dóna la medalla i el pin de regidor a Jaume Arnau | Pere Fontanals
07 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:14h
En un ple extraordinari llampec, Jaume Arnau ha promès -sense cap fórmula imperativa- aquest dimecres al migdia les responsabilitats inherents al càrrec de regidor de l'Ajuntament de Manresa, per Convergència Democràtica de Catalunya, que ha assumit arran de la renúncia a l'acta, el mes de juliol passat, d'Antoni Llobet.

El ple extraordinari ha estat convocat exclusivament per a aquest punt de manera que quan arribi el proper ple ordinari el 22 de setembre, tots els regidors ja treballin amb les seves noves responsabilitats de govern. Dels grups municipals, només Jordi Masdeu de la CUP ha dit que esperaran a pronunciar-se a que l'alcalde defineixi les seves atribucions; i els dels partits del govern, Mireia Estefanell i Jordi Serracanta, que han donat la benvinguda al nou regidor, que compaginarà la seva acció política amb les seves responsabilitats com a president del Bàsquet Manresa.

Jaume Arnau Capitán, que figurava a l'onzena posició de la llista de CiU en les eleccions municipals del maig de 2015, ocupa la vacant que la marxa del regidor Antoni Llobet va deixar en el grup municipal de CDC. Elisabet Descals, que ocupava el desè lloc de la llista i a qui li hauria pertocat assumir el càrrec, va comunicar que renunciava al seu dret a obtenir la condició de membre corporatiu de l'Ajuntament de Manresa per motius personals. 
 

El difícil encaix de Jaume Arnau en el cartipàs del govern de Manresa