El Bages ha omplert ja 57 autobusos per a l'Onze de Setembre de Berga

Malgrat que l'acte central de la Diada es durà a terme a la tarda, des del matí la capital del Berguedà ja estarà activa

Redacció
05 de setembre del 2016
Actualitzat el 06 de setembre a les 15:38h
El Bages aporta, per ara, 57 autobusos als actes de l'Onze de Setembre de Berga
El Bages aporta, per ara, 57 autobusos als actes de l'Onze de Setembre de Berga | Jordi Preñanosa
El Bages ja té 57 autobusos plens per assistir als actes de l'Onze de Setembre que se celebraran a Berga aquest diumenge. Segons les dades d'aquest dilluns, 16 dels autobusos sortiran de Manresa i els altres 41 de la resta del Bages, tot i que encara falten dies per omplir-ne algun mes. De fet, aquest dilluns, coincidint amb l'obertura de l'Espai Òmnium per primera vegada de forma convencional, la presència de persones demanant tiquets per anar amb autobús a Berga ha estat constant. Els autobusos estan organitzats per l'ANC en col·laboració amb Òmnium.

La diada de l'Onze de Setembre d'enguany se celebrarà en cinc punts concrets de Catalunya (Salt, Berga, Lleida, Barcelona i Tarragona). La població tant del Bages com del Moianès haurà d'anar a Berga. Tal com va explicar Josep Emili Puig, responsable de les relacions de l'ANC de Manresa amb la resta de la comarca i amb el secretariat nacional, "no és obligatori que la gent del Bages i del Moianès vagi a Berga. Cadascú pot anar allà on vulgui però convindria que la majoria anéssim allà".

També ha remarcat que, malgrat que l'acte central de la Diada es durà a terme a la tarda, des del matí la capital del Berguedà ja estarà activa. Per una banda hi haurà, al Passeig de la Indústria, la Fira d'Entitats, organitzada conjuntament amb Òmnium Cultural i per l'altra, s'aniran duent a terme actuacions de cultura popular a diversos punts de la ciutat.