L'actor Joan Cirera i l'economista Elisenda Paluzie, a la vuitena Marxa de Torxes de Manresa

Una dotzena de marxes de torxes desfilaran pel Bages i el Moianès, la vigília de l'Onze de Setembre

Membres d'Òmnium, de l'ANC i de l'Ajuntament presenten els actes de la Marxa de Torxes
Membres d'Òmnium, de l'ANC i de l'Ajuntament presenten els actes de la Marxa de Torxes | Òmnium
Redacció
01 de setembre del 2016
Actualitzat el 03 de setembre a les 12:55h
Les marxes de torxes per la independència arribaran a una dotzena de poblacions del Bages i el Moianès: Artés, Callús, Castellbell i el Vilar, Castellnou de Bages, Monistrol de Calders, Monistrol de Montserrat, Navarcles, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor i Santa Maria d'Oló (n'hi poden haver més a darrera hora). 

A Manresa, la vuitena Marxa de Torxes per la Independència és organitzada per la Comissió 11 de Setembre, impulsada per l'ANC i Òmnium Bages, amb el suport de la Fundació Independència i Progrés, PDC, CUP, Demòcrates de Catalunya, ERC, Súmate i Solidaritat. La Marxa comptarà amb la participació d'acordionistes, castellers, grallers, miquelets, sardanistes i tabalers. La concentració es farà a la plaça de Crist Rei, a dos quarts de nou del vespre, per iniciar el recorregut fins a la Plaça Major. 

L'actor manresà Joan Cirera farà la lectura del manifest, que a hores d'ara té el suport de 9 partits i entitats i és obert a més adhesions (Assemblea Nacional Catalana, Candidatura d'Unitat Popular, Partit Demòcrata Català, Demòcrates de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Fundació Independència i Progrés, Òmnium Bages, Solidaritat per la Independència i Súmate).

Tot seguit, hi haurà el parlament, que enguany anirà a càrrec de la periodista Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d'Economia de la Universitat de Barcelona. L'acte es clourà amb una sardana de germanor i l'actuació dels Tirallongues de Manresa.

Les torxes es poden recollir anticipadament al nou Espai Òmnium, a partir d'aquest dilluns, 5 de setembre, o bé en el mateix inici de la Marxa (des de les sis de la tarda). 

L'ANC recomana a bagencs i moianesos anar a Berga l'Onze de Setembre

En la mateixa roda de premsa també s'han donat a conèixer més detalls sobre la diada de l'Onze de Setembre, que enguany se celebrarà en cinc punts concrets de Catalunya (Salt, Berga, Lleida, Barcelona i Tarragona). La població tant del Bages com del Moianès haurà d'anar a Berga. Tal com ha explicat Josep Emili Puig, responsable de les relacions de l'ANC de Manresa amb la resta de la comarca i amb el secretariat nacional, "no és obligatori que la gent del Bages i del Moianès vagi a Berga. Cadascú pot anar allà on vulgui però convindria que la majoria anéssim allà".

També ha remarcat que, malgrat que l'acte central de la Diada es durà a terme a la tarda, des del matí la capital del Berguedà ja estarà activa. Per una banda hi haurà, al Passeig de la Indústria, la Fira d'Entitats, organitzada conjuntament amb Òmnium Cultural i per l'altra, s'aniran duent a terme actuacions de cultura popular a diversos punts de la ciutat.

Una dotzena de marxes al Bages i al Moianès

Les marxes per la independència arribaran a dotze poblacions del Bages i el Moianès, a més d'altres poblacions pendents de confirmar:

Artés: dia 10, davant de l'Ajuntament, a les deu del vespre
Callús: dia 10, els Manxons, a les vuit del vespre
Castellbell i el Vilar: dia 10, plaça Valentí Puig, a tres quarts de nou del vespre
Castellnou de Bages: dia 10, escola l'Olivar, a dos quarts de nou del vespre
Manresa: dia 10, Crist Rei, a dos quarts de nou del vespre
Monistrol de Calders: dia 10, senyera del Serrat de la Rectora, a les deu del vespre
Monistrol de Montserrat: dia 10, plaça Països Catalans, a dos quarts de nou del vespre
Navarcles: dia 10, parc Marcel·lí Monrós, a un quart de deu del vespre
Sant Fruitós de Bages: dia 10, plaça de l'Església, a les nou del vespre
Sant Joan de Vilatorrada: dia 10, mas Llobet, a tres quarts de nou del vespre
Santpedor: dia 10, plaça de Catalunya, a les nou del vespre
Santa Maria d'Oló: dia 10, plaça de Sant Antoni M. Claret, a les deu del vespre