Òmnium Bages inaugurarà la seva nova seu aquest divendres

L'acte començarà a les vuit del vespre i comptarà amb les actuacions de La Veurem Teatre, Lupulus Emsembla, Bob & El Lladre i Dilluns Barreja

Redacció
01 de setembre del 2016
Actualitzat el 03 de setembre a les 10:01h
Òmnium Bages inaugurarà aquest divendres, 2 de setembre, a les vuit del vespre,  la nova seu social situada al carrer Sobrerroca número 38 de Manresa. L'acte comptarà amb l'assistència del president nacional d'Òmnium, Jordi Cuixart; l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, a més a més d'altres representants institucionals del Bages i el Moianès.
 
Després del torn de parlaments, la inauguració es clourà amb les actuacions de La Veurem Teatre, Lupulus Emsembla, Bob&El Lladre i Dilluns Barreja a l'interior i a l'exterior del nou Espai Òmnium.
 
Des fa 41 anys l'entitat ha ocupat el primer pis del número 99 del carrer del Bruc de Manresa. L'antic espai de gastronomia i cultura Via Fora, situat al carrer Sobrerroca número 38, de Manresa, és des d'aquest mes de setembre la nova seu de l'entitat. Amb el canvi es millora l'accessibilitat i es disposa d'un espai adequat per a la realització d'activitats que fins ara es feien en altres sales de Manresa, com ara presentacions de llibres, xerrades o actuacions artístiques de petit format.
 
El trasllat d'Òmnium Bages al Centre Històric de Manresa també ha estat un punt a favor a l'hora de decidir-se a canviar d'espai. A més a més de poder disposar d'un local adaptat i accessible, i amb una superfície i disposició adequades per acollir activitats formatives i culturals. Aquest estiu s'han fet unes mínimes obres per poder habilitar el servei de secretaria i atenció a l'entrada del local. I també el trasllat de tot el fons de llibres i arxiu que Òmnium Bages tenia a la seu del carrer del Bruc des de la fundació com a delegació territorial.
 
A la nova seu d'Òmnium Bages es podran organitzar activitats culturals, al marge de les de la pròpia entitat, entre altres les impulsades per la societat propietària, Favets i Tremendos, a través de D'Arrel, com és el cas de l'Humus Mediterrani, l'off de la Fira Mediterrània que ja fa anys que té lloc al local del carrer de Sobrerroca.