Louah i Via s'imposen amb autoritat a la Cronoescalada al Parc de Puigterrà

En una segona edició de la prova molt ràpida i espectacular, els integrants dels dos podis han superat els rècords que es van establir en la primera edició

L'atleta de Puigcerdà, Abdeslam Louah, s'ha imposat en categoria masculina
L'atleta de Puigcerdà, Abdeslam Louah, s'ha imposat en categoria masculina | CAM
Redacció
28 d'agost del 2016
Actualitzat a les 19:39h
L'atleta de Puigcerdà Abdeslam Louah i la migfondista manresana Mireia Via han estat els guanyadors, aquest diumenge al matí de la segona Cronoescalada al Parc de Puigterrà, imposant-se amb uns registres que superen les marques de l'any passat i que, per tant, són rècord de la prova.

Quaranta-dos corredors han participat en aquesta segona edició de la cronoescalada. L'atleta de Puigcerdà Abdeslam Louah (CE Sant Julià d'Andorra) ha volat sobre els 185 esglaons de la cronoescalada per imposar-se amb uns estratosfèrics 2'44"9, millorant en 22 segons el rècord del guanyador de la primera edició, Albert Baronet (CA Vic) que va establir una marca de 3'06".

Però si Louah ha volat, els dos atletes que l'han acompanyat en el podi també han superat la millor marca de 2015, ja que Francisco Roldán (FC Barcelona) ha estat 2on amb uns brillants 2'54"6, i el manresà Khalid Kharbouch (Avinent Manresa) ha ocupat la 3a posició amb 3'04"3.

Si en l'apartat masculí s'ha viscut espectacle, en la categoria femenina ha succeït el mateix: les tres primeres atletes classificades han millorat els 3'49" assolits per Meritxell Soler en la primera edició. 

Mireia Via (Avinent Manresa) s'ha imposat amb autoritat amb uns excel·lents 3'36"4 -nou rècord de la prova-, per davant de Berta Estragués (Avinent Manresa) amb 3'45"3, i Meritxell Soler (Avinent Manresa), que amb 3'48"9 ha completat el podi. 

La Cronoescalada al Parc Puigterrà té 1000 metres de recorregut amb 100 metres de desnivell positiu i 185 esglaons.