Més de dues mil persones passen pel GiraCirc a Collsuspina

L'art del circ s'allarga tres dies amb més d'una vintena d'espectacles

Els acròbates-pallassos de La Bella Tour van cloure el GiraCirc el diumenge
Els acròbates-pallassos de La Bella Tour van cloure el GiraCirc el diumenge | Toni Carrasco
Toni Carrasco
24 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:29h
Més de dues mil persones van passar aquest darrer cap de setmana per la segona edició del GiraCirc, la més important fira del circ de la Catalunya Central. El petit poble de Collsuspina multiplica la seva població per set amb motiu d'aquesta fira temàtica de l'art del circ, que va néixer l'any passat amb una petita fira d'un sol dia i que enguany ha ocupat fins a tres dies del cap de setmana amb més de vint espectacles de tots tipus i per a tots els públics. A més, també s'ha triplicat el nombre de companyies.

En aquesta segona edició els actes van començar el divendres 19 amb una gala de circ on hi van participar la Cia Trapeteleando en la modalitat de trapezi doble, els serbis Duletan amb malabars, Alba Comella amb corda llisa, Circ Pistolet amb un duo de mans, Hotel Iocandi amb escala d'equilibri, el pallasso Albert Vinyes i els colombians Cia Capela Cabaret amb un combinat barrejat d'arts del circ.
 

Un infant guadint al GiraCirc. Foto: Toni Carrasco
 

Segona edició del GiraCirc. Foto: Toni Carrasco
 

Dissabte al matí es va inaugurar l'exposició de Pallassos sense Fronteres 'La revolució del riure', formada per una col·lecció de 25 fotografies realitzades a Kosovo, Líban i Jordània pel fotògraf voluntari Pere Bigas. La fira va continuar amb tallers de circ per als més menuts i espais de jocs i experimentació i les actuacions dels clowns Cia Pessic de Circ i el seu espectacle Sidecar.

A la una en punt es va donar el punt de sortida de la fira amb el txupinazo a la plaça de l'Ajuntament i amb Tabalers dels Diables de Castellterçol. Els espectacles van continuar amb una mostra d'equilibris acrobàtics a càrrec de la Cia Chiffleurs i més tard amb la Companyia de Moi Jordana (una de les ànimes de la fira) i el seu treball The vals paper.

El diumenge va començar amb uns tallers de circ i va continuar amb els treballs dels acròbates-pallassos de La Bella Tour i a la tarda amb el rei de la roda i de la bicicleta, Professor Karoli que amb la seva posada en escena i el seu to contundent i gamberro va fer gaudir a tothom durant més d'una hora amb els seus artefactes d'una o dues rodes.
 

Una paradeta del GiraCirc Foto: Toni Carrasco
 

L'ambient musical no va faltar a Collsuspina Foto: Toni Carrasco
 

El bon temps va acompanyar al GiraCirc Foto: Miquel Carrasco