Aturades parcials durant tres dies al Cremallera de Montserrat

Pla general del cremallera de Montserrat i l'aeri
Pla general del cremallera de Montserrat i l'aeri | Estefania Escolà
Redacció
23 d'agost del 2016
Actualitzat a les 18:17h
La secció sindical d'UGT a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha convocat 13 dies d'aturades parcials a l'explotació de Montserrat, que inclou el cremallera i els funiculars de Sant Joan i la Cova. Les aturades van començar el dimarts 2 d'agost i van continuar el 3 i 4 d'agost; el 9, 10 i 11; i el 15, 16, 17 i 18. L'última tongada d'aturades es farà a partir d'avui i s'allargarà fins al dijous: del 23 al 25 d'agost.

El servei del cremallera estarà aturat de les 10 a les 14h i de les 15.10 a les 18.10h, mentre que el funicular no funcionarà en tot el dia. Segons ha denunciat a l'ACN el secretari general d'UGT a FGC, Andrés Fuentes, els treballadors de Montserrat "fa anys que pateixen retallades" i critica les desigualtats de les seves condicions laborals respecte els treballadors de les Línies Metropolitanes de la mateixa companyia. Fuentes ha lamentat que les negociacions amb l'empresa pel nou conveni estan aturades i ha anunciat que les mobilitzacions continuaran fins que no s'arribi a un acord.

Des de fa mesos que els treballadors de l'explotació de Montserrat de FGC estan duent a terme aturades parcials del servei per reclamar un nou conveni col·lectiu que millori les seves condicions laborals. Per aquest mes d'agost, UGT ha convocat 13 dies de vaga amb aturades parcials, que afectaran totes les circulacions del cremallera entre Monistrol i Montserrat i també les dels funiculars de Sant Joan i la Cova. 

El secretari general d'UGT a FGC, Andrés Fuentes, ha lamentat que als treballadors de l'explotació de Montserrat "se'ls hi ha aplicat totes les retallades dels últims anys amb una rebaixa del 5% del sou, tot i que són els més productius de totes les línies d'FGC". Segons Fuentes, el servei de l'explotació de Montserrat "guanya més de 3 milions d'euros l'any i, en comptes d'augmentar el sou dels treballadors com sí que han fet amb els de les Línies Metropolitanes, diuen que no poden perquè aquest és un servei turístic i la llei no ho contempla".

Fuentes ha detallat que, en els últims mesos, els sindicats han "rebaixat les expectatives" i ja no demanen l'equiparació de les condicions del Conveni de Turisme i Muntanya amb el de la xarxa principal, sinó que "demanem un conveni normal, de recuperació i pujada salarial en els propers quatre anys". "Ni tant sols volen això", ha lamentat el delegat sindical. 

Davant d'aquest fet, UGT ha anunciat que continuarà amb les mobilitzacions fins que s'arribi a un acord amb la direcció de FGC.