Sallent obre l'antic escorxador com a nou espai lúdic

La inauguració oficial de l'equipament tindrà lloc per Festa Major, del 9 al 12 de setembre

Redacció
19 d'agost del 2016
Actualitzat a les 14:31h
Sallent obrirà l'antic escorxador coincidint amb la Festa Major
Sallent obrirà l'antic escorxador coincidint amb la Festa Major | AjSllt
L'Ajuntament de Sallent recupera l'Escorxador com a espai cultural i lúdic per entitats i vilatans, inaugurant-lo per la Festa Major d'enguany que tindrà lloc del 9 al 12 de setembre.

La rehabilitació de l'edifici municipal permetrà que diferents activitats de la festa, com ara el concurs de paelles, els concerts i les actuacions de DJ's i una activitat intergeneracional amb molt de color, puguin tenir lloc en unes instal·lacions amb capacitat per unes 700 persones aproximadament. Aquestes i altres activitats de la Festa Major seran publicades la setmana vinent amb la presentació del programa. L'ens ha apostat per ubicar els actes més nocturns en aquest nou espai, allunyat de la vila, per respectar el descans dels veïns/es.

Antigament, l'escorxador es trobava on actualment hi ha el Centre de dia, però la necessitat d'una modernització per motius sanitaris va portar a l'arquitecte municipal a construir-lo entre 1923 i el 1927 a la finca rústica l'Horta d'en Claret, al Camí de Cabrianes, al costat del torrent del Castell. Anys després l'escorxador va patir diverses inundacions a causa de les riuades que van provocar el tancament de l'edifici perquè va quedar inservible i el cost d'adequació era massa elevat. Ara els sallentins i les entitats li podran donar vida.