El Marroc guanya el Mundialet intercultural de futbol

Els marroquins van guanyar a la final per 1 a 0 a l'equip de Bèlgica

El Marroc ha estat la selecció guanyadora del Mundial intercultural
El Marroc ha estat la selecció guanyadora del Mundial intercultural | AjM
Redacció
08 d'agost del 2016
Actualitzat el 12 d'agost a les 14:48h
La tretzena edició del Mundialet Intercultural de futbol va acabar ahir diumenge amb la disputa de les finals de totes les categories que participaven en la competició: absoluta, veterans, femenina,  cadets, infantils, alevins i benjamins. 

En la categoria absoluta l'equip del Marroc es va proclamar guanyador en vèncer per 1a 0 a l'equip de Bèlgica. En les semifinals Bèlgica havia derrotat per 1 a 0 a Bolívia (guanyador de l'any passat) i el Marroc havia superat Colòmbia per 3 a 1.

Pel que fa als veterans, Espanya es va endur la final amb una golejada de 7 a 0 sobre la República Dominicana. Quant a la categoria femenina, va ser el Paraguai, que en la tanda de penals (després d'empatar a 1 gol), es va imposar a l'Argentina.

Els més joves també van jugar les seves respectives finals. Així, Gambia va guanyar les finals de cadet i infantil contra Estats Units (4 a 2) i Guinea Conakry (3 a 2), respectivament.

L'equip aleví de l'Argentina es va fer amb el primer lloc després de golejar Qatar per 7 a 0. Igualment, en el grup dels més xics els benjamins, va resultar campiona Catalunya que va derrotar el Marroc a la final per 2 a 1.

EL Mundialet Intercultural de futbol és un esdeveniment esportiu organitzat per la ONG Diapo amb el suport de diverses entitats i de l'Ajuntament de Manresa, en el qual es conceptua l'esport del futbol com una eina de convivència i d'aproximació intercultural. El torneig s'ha celebrat del 2 de juliol al 7 d'agost.