Cinquanta nois assisteixen cada tarda al casal d'estiu de les Escodines

La regidora Àngels Santolària durant la visita al Casal de les Escodines
La regidora Àngels Santolària durant la visita al Casal de les Escodines | AjM
Redacció
05 d'agost del 2016
Actualitzat a la 13:19h
Fins al 9 de setembre el Centre Cívic de les Escodines de Manresa ofereix un servei gratuït d'activitats per a nens de 3 a 16 anys de famílies ateses pels Serveis Socials de la ciutat, i ahir dijous va rebre la visita i l'ajuda de la regidora d'Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària.

El servei de casal és cada dia de dilluns a divendres de 17.30 a 20.30 hores i la cinquantena de nens que hi assisteixen fan activitats de lleure organitzats amb tres grups d'edats diferents i se'ls dóna un berenar complet.

Aquest és un dels projectes guanyadors de l'edició d'enguany dels Pressupostos participatius de l'Ajuntament de Manresa i està impulsat per l'Associació de veïns i veïnes de les Escodines.

El casal té com a objectiu protegir la població infantil de la ciutat en situació de vulnerabilitat i risc de pobresa durant els períodes de vacances, i facilitar-los l'accés a activitats d'oci i cultura.

L'Ajuntament de Manresa financia el projecte que té un cost de 20.400 euros. En paral·lel, l'ajuntament manté també a l'estiu l'activitat de tres Centres Oberts municipals, uns equipaments per fer-hi casals d'estiu destinats a una seixantena de nens de 6 a 12 anys amb situació de vulnerabilitat i risc de pobresa.

Els tres centres oberts són el de La Font, el Sergi Aguilera i La Xalesta, i donen servei cada dia de dilluns a divendres de 8 a 14 hores fins el 31 d'agost.

Aquests casals estan pensats com un servei de continuació dels centres oberts municipals que ja funcionen durant el curs.