La directora General de Comerç defensa a la Cambra el model dels centres comercials urbans

Gemma Puig presenta als comerciants de la comarca la proposta d'esborrany de la llei catalana de comerç davant l'aplicació de la directiva europea de serveis.

Redacció
10 de juny del 2009


El Govern de la Generalitat de Catalunya prepara una nova llei del comerç. Aquesta tarda, la directora general de Comerç de la Generalitat, Gemma Puig, ha explicat als botiguers de la capital del Bages els detalls de l'esborrany del text que ultima el Govern. La proposta de la Generalitat defensa el model dels centres comercials urbans davant l'aplicació de la nova normativa europea de serveis que entrarà en vigor el proper 28 de desembre.

Gemma Puig ha assenyalat la importància que "el Govern continuï regulant en matèria de comerç basant-se en criteris urbanístics, de mobilitat i medi ambient" i ha afegit que "les noves implantacions comercials han de tenir lloc preferentment dins els nuclis urbans". Puig ha defensat que cal evitar el model dels centres comercials de França "on els centres comercials s'ubiquen a la perifèria de les ciutats". La directora general de Comerç ha apuntat que el Govern "vol que les ciutats siguin compactes i que les noves àrees es construeixin dins la trama urbana consolidada". En aquest sentit, Puig ha recordat que ja hi ha grans empreses que han adaptat amb èxit els seus models de negoci a formats més modestos.  

La directora general de Comerç ha aprofitat la seva presència avui a Manresa per reunir-se amb l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, el president de la Cambra, Manel Rosell, i el president de la UBIC, Xavier Lanza.