Navarcles estrena enguany la seva primera Festa Major Alternativa

Un nou col·lectiu organitza un cap de setmana d'actes, el del 13 i 14 d'agost, amb la voluntat de dotar el poble d'una festa popular, gratuïta i que tingui lloc al carrer

Alguns dels organitzadors de la Festa Major Alternativa de Navarcles
Alguns dels organitzadors de la Festa Major Alternativa de Navarcles | FAN
Redacció
04 d'agost del 2016
Actualitzat a la 13:35h
Navarcles estrenarà el cap de setmana del 13 i 14 d'agost la FAN (La Festa Alternativa de Navarcles), un esdeveniment que neix amb la voluntat de dotar el poble d'una festa popular, gratuïta, per a tots els públics i, sobretot, desenvolupada al carrer.

La idea va néixer fa només uns mesos d'un grup de navarclins que tenen l'objectiu de retornar la festa i l'ambient al centre del poble, d'on s'ha anat retirant amb el pas dels anys. Amb aquest afany, la FAN tindrà el seu centre neuràlgic a la Font dels Sobreeixidors, en un clara aposta per a la recuperació d'espais. Allí tindrà lloc el gros de la proposta, que en aquesta primera edició es concentrarà en dos dies.

Humor i disbauxa pel poble

La gresca, però, s'iniciarà dissabte a primera hora de la tarda al Llac de Navarcles amb el conegut Humor Amarillo, una activitat que l'Ajuntament va deixar de programar fa ja uns anys i que ara recupera la FAN.

Un cop acabat, arrencarà el Birracrucis Trapella, una cercavila on regnarà la disbauxa i que pretén dotar els carrers del nucli antic d'un ambient de Festa Major esbojarrat. El programa ja ho adverteix: cal portar roba interior presentable.

Bona música en directe

La corrua acabarà a la Font dels Sobreeixidors, on al vespre tindrà lloc el concert de Stereo Freaks (punk rock d'Olesa de Montserrat) i de El Quinto Carajillo (rumba de Sant Joan de Vilatorrada). La festa de dissabte es tancarà amb l'actuació de discjòqueis.

Diumenge el dia començarà amb un vermut electrònic i amb l'actuació, també al migdia, de Raimon & Garfunkel i el Piltrafilla, un trio que versiona clàssics amb una mirada pròpia totalment irònica. També hi haurà espai per la canalla, amb pintades de murals. Mentrestant, s'anirà cuinant el dinar popular, que clourà la primera edició de La FAN amb una sobretaula que s'allargarà tant com la gent vulgui.

Esforç popular

La FAN creu en una festa per a tots. Amb ganes i esforç es poden fer moltes coses sense haver de posar un preu que limiti la participació de la gent. És un grup totalment obert que ja ha aconseguit la implicació de quatre entitats i de diversos col·laboradors i que espera poder sumar més gent a una proposta que il·lusiona.

La FAN 2016 està organitzada per l'ADN (Associació Dones Navarcles), el Centre Excursionista de Navarcles, Jarto Jartorius i la CUP. Col·laboren Més Mingu Esports i el bar El Pintxo.