La documentació de l'Arxiu de Cardona es podrà consultar en línia

L'Arxiu Històric Municipal de Cardona s'integra al projecte Portal d'Arxius de Catalunya per posar en valor els serveis i els recursos dels arxius catalans

Redacció
02 d'agost del 2016
Actualitzat a les 15:00h
Els fons documentals que custodia l'Arxiu Històric Municipal de Cardona seran consultables a través d'internet gràcies a l'integració de l'arxiu cardoní al projecte Portal d'Arxius en línia de Catalunya, que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat.

L'objectiu del projecte és facilitar l'accés dels ciutadans als fons documentals que ofereix la xarxa d'arxius del país i, que, actualment, ja permet als usuaris accedir als fons documentals de l'Arxiu Nacional de Catalunya de Sant Cugat del Vallès i dels arxius comarcals catalans. Ara Cardona s'ha integrat al programa pilot que, des de l'any 2014, impulsa la Subdirecció General d'Arxius i Museus per incloure en el projecte 10 arxius municipals.

Per fer-ho, l'Arxiu Històric Municipal de Cardona treballa, des de fa dos anys, en la digitalització d'una part important dels seus fons com a pas previ per transferir la documentació a la xarxa d'internet. D'aquesta manera, a dia d'avui ja es poden consultar diversos fons de l'arxiu cardoní, com el fons "Mines de Cardona", el fons "Santamaria" o el fons "Jutjat de Pau".

El sistema permet fer les consultes des de la pàgina web d'arxius en línia. Un cop a la pàgina cal escollir l'arxiu sobre el qual es vol fer la recerca i a partir d'aquí els usuaris disposen d'un cercador per accedir a la documentació a través dels continguts i/o les dates dels documents. El director de l'Arxiu Històric Municipal, Andreu Galera, ha explicat que en els propers mesos està previst incorporar-hi els fons "Manuel Bertran i Oriola" i progressivament s'hi afegirà la documentació relativa al fons Ajuntament de Cardona que conté informació municipal des del segle XIV a l'actualitat.

Per al regidor de Patrimoni Històric de l'Ajuntament, Joan Hernàndez, la inclusió de l'Arxiu de Cardona al projecte "és un pas important per la seva visibilització a tot el país i, a banda de contribuir al seu coneixement per part dels investigadors ajudarà a facilitar l'accés dels usuaris al ric patrimoni documental de que disposa la vila de Cardona". 
Arxivat a