Núria Picas confirma a l'Ultra Pirineu i intentarà lluitar per la victòria

La prova, puntuable per a la Copa del Món, atraurà corredors d'arreu del planeta

Sortida de l'Ultra Pirineu
Sortida de l'Ultra Pirineu | Ultra Pirineu / Jordi Vila
Aida Morales
28 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:43h
La corredora berguedana Núria Picas ha estat una de les principals confirmacions a la Salomon Ultra Pirineu, la prova reina de 110 quilòmetres que es realitzarà el proper mes de setembre als entorns del Parc Natural del Cadí-Moixeró, segons ha indicat l'organització de la cursa. Picas ha estat guanyadora de la prova quatre vegades i la considera una de les seves preferides. No obstant, aquesta no serà oli en un llum per a Picas, que haurà de disputar el liderat amb la guanyadora de la Transvulcania 2016, Ida Nilsson, i Maite Maiora, recent campiona del Món de Skymarathon. A elles, a més, s'afegiran Gemma Arenas o l'americana Hillary Allen, cinquena a la Transvulcania d'aquest any. 

Aquests són alguns dels noms que ja han començat a confirmar la presència en aquesta propera edició de l'Ultra Pirineu. En categoria masculina, per altra banda, s'espera Zaid Ait Malek i Miguel Heras, que l'any passat van quedar 2n i 3r, respectivament, després de Kilian Jornet. També han confirmat la seva participació quatre top10 del 2015, com són Cristofer Clemente, Francesc Solé, Gerard Morales i Cristobal Adell, i cal tenir en compte a Pau Capell, que està firmant brillants actuacions a l'Ultra Trail World Tour; Jessed Hernández, guanyador de la primera edició de la prova  o l'italià Fluvio Dapit.

Per altra banda, el passat 1 de març la Marató Pirineu i la Nit Pirineu també van obrir inscripcions. Dos mesos després, la prova de 42 quilòmetres i 2.400 metres de desnivell positiu ha tancat amb totes les places cobertes, i noms com el de Miguel Caballero, que enguany redueix la distància, Pere Rullan, David López, Alfredo Gil, Ismail Razga, Abdelfatah Dalai, Ferran Sampere, Albert Pujol, Andreu Simon o Dani Cazalla, i Marta Molist i Ragna Debats en dones. La prova discorre per corriols i punts en alçada del parc natural i finalitza a Bellver de Cerdanya. 

Pel que fa a la Nit Pirineu, ja han confirmat corredors com Pere Rullan, Nil Cardona i Maite Maiora, a més de la campiona del Món de curses verticals, Laura Orgués, i el jove Jan Margarit, que recentement aconseguia pujar, per primera vegada, al podi de les Skyrunner World Series. Aquesta cursa nocturna té 860 metres de desnivell positiu, i permet descobrir l'estació d'esquí de La Molina des d'una altra perspectiva. En aquesta encara hi ha les inscripcions obertes.