Núria Picas es lesiona i ha d'abandonar la BUFF Epic Trail Aigüestortes

Luis Alberto Hernando i Caroline Chaverot vencen a la categoria Ultra |Stian Angermud-Vik i Maite Maiora són els guanyadors de l’Skymarathon

La corredora Núria Picas a l'Epic Trail Aigüestortes
La corredora Núria Picas a l'Epic Trail Aigüestortes | Núria Picas
Redacció
24 de juliol del 2016
Actualitzat a les 22:32h
La corredora berguedana Núria Picas ha hagut d'abandonar aquest cap de setmana la BUFF Epic Trail Aigüestortes, que enguany és el Campionat del Món d’Skyrunning, a causa d'una lesió al turmell. Segons han informat, això l'ha obligat a deixar aquesta cursa de la qual n'havia estat guanyadora en les dues anteriors edicions. 

"Forçant per estar a la línia de sortida d'aquesta gran cursa finalment he hagut de plegar" explicava en el seu compte a través de les xarxes socials. En el missatge també ha donat les gràcies pels ànims i la proximitat de la gent de la Vall de Boí i ha afirmat que "ara toca recuperar per tornar a gaudir d'aquest esport."

Després de la celebració del Quilòmetre Vertical el passat divendres, dissabte s'ha disputat l’UltraSkymarathon (105km) i l’Skymarathon (42km). En aquestes dues modalitats també s'han decidit els campions mundials a la zona de la Vall de Boí, un entorn immillorable per la pràctica d’aquest tipus d’esports.
 

Foto: Josep M Montaner

 
Luis Alberto Hernando i Caroline Chaverot, campions del món d’Ultra

A la matinada s’iniciava la prova reina de l’esdeveniment, l’UltraSkymarathon, amb una espectacular sortida amb 195 corredors, entre els quals hi havia 28 participants femenines i 167 masculins. La cursa ha estat bastant renyida i ha deixat abandonaments importants com ara els de Dimitry Mityev, Vivien Reynaud o Francesc Solé. Finalment, el corredor que s'ha imposat ha estat Luis Alberto Hernando, que havia començat la prova en la sisena posició i de mica en mica ha anat avançant fins a liderar amb solvència. Així, l’atleta espanyol revalidava el títol de campió del Món després d’aconseguir-lo ja a Chamonix el 2014. El britànic Andy Simons ha estat el segon classificat, seguit de Javier Domínguez que ha quedat tercer.

Pel que fa a les fèmines, la francesa Caroline Chaverot ha estat la líder indiscutible de la cursa, mantenint de principi a fi la primera posició. A més de ser la nova campiona del Món, també ha aconseguit la desena posició global pel que fa a la classificació absoluta. Eva María Moreda ha quedat segona a gairebé una hora de diferència i Jasmin Paris ha tancat el podi.
 

Caroline Chaverot en un moment de la cursa. Foto: Josep Maria Montaner



Stian Angermund-Vik i Maite Maiora són els nous campions del món en Skymarathon

Ja al matí, prenien la sortida els 452 corredors (397 homes i 55 dones) de la categoria Skymarathon des d’Espot i amb arribada a Barruera. El guanyador en la categoria de Quilòmetre Vertical del divendres, el noruec Stian Angermund-Vik, ha fet un espectacular doblet i també ha vençut a l’Skymarathon, sent així doble campió mundial en un mateix cap de setmana. La segona posició ha estat per a Tom Owens i el tercer lloc ha estat per a Ismail Razga.

Pel que fa a les fèmines, Maite Maiora és la nova campiona mundial en la modalitat després d’imposar-se en aquesta cursa, a més d’haver ocupat el tercer lloc en la vertical del divendres. Azara García és la segona classificada, després de liderar bona part de la cursa, mentre que Elisa Desco, la italiana, completava un podi de luxe.
 

Paisatges de la Buff Epic Trail. Foto: Josep M Montaner


Avui diumenge s'ha disputat la mitja marató, de 21km i més de 1.600 metres de desnivell positiu, una prova que ha servit per tancar un intens cap de setmana a la Vall de Boí, on s'hi han conegut diferents nous campions del món i s'ha pogut gaudir de l'espectacularitat de l'entorn, del suport d'un públic apassionat i l'entrega dels nombrosos atletes. El francès Françóis Gonon, que també va quedar cinquè a la Vertical Kilometer, i la noruega Yngil Kaspersen han estat els líders de la prova amb uns temps impressionants de 2:11:20 i 2:41:34, respectivament.  El podi masculí l'han completat Abdelfachar Dalal (2:25:09) i Robin Julliaguet (2:27:31), mentre que el femení ha estat pcupat per Kaspersen, Maider Fraile i Candice Bonnel.

Classificació provisional UltraSkymarathon

CLASSIFICACIÓ MASCULINA
1º Luis Alberto HERNANDO     12:53:42
2º Andy SYMONDS         13:25:41
3º Javier DOMINGUEZ         13:38:04

CLASSIFICACIÓ FEMENINA
1º Caroline CHAVEROT     14:41:07
2º Eva Maria MOREDA         15:50:01
3º Jasmin PARIS         15:58:15

Classificació Skymarathon

CLASSIFICACIÓ MASCULINA

1º Stian ANGERMUND-VIK     03:56:47
2º Tom OWENS            04:01:59
3º Ismail RAZGA        04:05:56
4º Manuel MERILLAS        04:11:29
5º Evgeny MARKOV        04:14:03
 
CLASSIFICACIÓ FEMENINA

1º Maite MAIORA        04:42:15
2º Azara García         04:44:04
3º Elisa DESCO             04:46:43
4º Ida NILSSON            04:53:52
5º Oihana KORTAZAR        04:57:36
 

Buff Epic Trail. Foto: Josep M Montaner