Els Bombers donen per controlat l'incendi de Sant Feliu Sasserra

Quatre dotacions terrestres remullen la zona afectada pel foc, que ha cremat 92 hectàrees | Una cigarreta, responsable de l'incendi

Redacció
20 de juliol del 2016
Actualitzat el 21 de juliol a les 8:50h
Els Bombers han donat per controlat l'incendi de Sant Feliu Sasserra aquest matí
Els Bombers han donat per controlat l'incendi de Sant Feliu Sasserra aquest matí | Pere Fontanals
Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat poc després de les deu d'aquest dimecres al matí l'incendi que afecta des de dilluns passat el terme municipal de Sant Feliu Sasserra, al Lluçanès. Segons els Bombers, el foc ha afectat 92 hectàrees, de les quals el 60% són camps mentre que el 40% restant és bosc. L'afectació més important ha estat a una granja propera al nucli urbà, però el bestiar no ha patit danys. Quatre dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat continuen remullant aquest matí la superfície afectada pel foc, que va quedar estabilitzat dilluns al vespre.

Dilluns els cossos de seguretat van ordenar el confinament de les masies més properes i els Bombers també van recomanar que els habitants del poble es quedessin a casa seva a causa del fum intens que es respirava pels carrers. A les set de la tarda del mateix dilluns es va aixecar el confinament.

Els Agents Rurals han identificat l'inici del foc a un marge de la carretera que va cap al municipi d'Avinyó i el conseller d’Interior, Jordi Jané, ha assegurat que una "imprudència" és la causa més probable d'aquest incendi. Segons Jané, el foc es va iniciar "a peu de carretera, possiblement per una burilla"