Moren cinc cries de gat que havien deixat a la protectora tancades en un pot de plàstic

La responsable de l'ADE Fonollosa es va reunir amb l'alcalde Eloi Hernàndez per consensuar un compromís en la lluita pel benestar animal

VÍDEO de la trobada del pot de plàstic amb els cinc gats morts
VÍDEO de la trobada del pot de plàstic amb els cinc gats morts | ADE Fonollosa
Redacció
15 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:29h

VÍDEO de la trobada del pot de plàstic amb els cinc gats morts | ADE Fonollosa

L'escena que es va trobar la presidenta de la Protectora de Cavalls ADE de Fonollosa, Leonor Díaz, el passat 27 de juny va ser macabra. A la porta del refugi es va trobar un pot de plàstic tapat amb cinc cries de gat al seu interior mortes per asfíxia i calor a dins. Algú les havia deixat allà.

Davant la gravetat i cruesa dels fets, una setmana després, Díaz es va reunir amb l'alcalde de Fonollosa, el republicà Eloi Hernàndez, per consensuar un compromís de l'Ajuntament en la lluita pel benestal animal. Durant la trobada, que va tenir lloc el passat 6 de juliol a la seu consistorial, l'ADE va exposar una sèrie de propostes encaminades a la conscienciació ciutadana.

Hernàndez i Díaz van acordar realitzar una campanya de conscienciació sobre l'obligació d'insertar microxips als animals de companyia i de recomanació d'esterilitzar-los per evitar les conseqüències de la cria indiscriminada d'animals.

Tambe fer una presa de contacte amb veterinaris de la zona, que insisteixin els seus clients en la obligatorietat d'identificar els animals, així com en la necessitat de controlar la superpoblació a través de l'esterilització.

Aquestes accions aniran acompanyades d'una campanya inspectora simultània, mitjançant visites per part d'agents de l'autoritat a masies i cases de la zona amb la finalitat de comprovar l'índex de tinença d'animals i les seves condicions en quant a la identificació amb microxip i l'esterilització, advertint que en aquells casos en què es detecti l'existència d'animals no identificats, es tindrà l'obligació de subsanar la situació oferint possibilitats al propietari perquè esterilitzi els seus animals, en el cas que s'acrediti una carència de recursos o quan els agents ho vegin necessari.

Aquesta campanya per part dels agents de l'autoritat servirà per elaborar un cens de domicilis amb animals sense identificar o sense esterilitzar, per fer un seguiment de la seva situació.

Fonollosa també portarà a terme una campanya per fomentar l'adopció dintre del propi municipi -o de la comarca- amb la finalitat d'ajudar a fer difusió de les protectores que gestionen l'acollida d'animals a la zona, per intentar pal·liar la saturació de les seves instal·lacions.

Davant d'aquestes propostes, tant l'alcalde Eloi Hernández com la Regidora de Salut Pública, Montserrat Serra, van mostrar un gran interès i van aportar idees sobre com portar-les a terme.