Sant Vicenç destinarà 22.000 euros en la compra d'un vehicle per al servei de Protecció Civil

Aquesta ha estat la proposta guanyadora del pressupost participatiu del poble

Redacció
13 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:32h
Un total de 1.220 vots entre els telemàtics i els presencials han donat la veu a la ciutadania de Sant Vicenç de Castellet, que ha pogut decidir a quin projecte es destinaran els 37.000 euros que l'Ajuntament ha reservat per al pressupost participatiu. 

L'actuació guanyadora ha estat la compra d'un vehicle per al servei de Protecció Civil, valorada en gairebé 22.000 euros. Aquesta xifra donarà marge per incloure algun dels altres projectes presentats, com el de la instal·lació de desfibril·ladors al municipi, que ha estat el tercer amb més vots.

L'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Vicenç de Castellet està constituïda per 12 membres, especialitzats en formacions d'emergències, habilitats per impartir els plans de protecció civil, recerques i guaites preventives en situacions extremes de calor, entre d'altres. Actualment compta amb un furgó antic amb només dues places útils, per això van demanar l'adquisició d'un nou vehicle per adaptar-lo a les necessitats del municipi i, així, facilitar la tasca del servei.

Aquesta actuació suposa una despesa de 22.000 euros, per això els diners disponibles que quedaran lliures fins arribar als 37.000 euros del pressupost participatiu es destinaran a fer realitat algun dels altres projectes presentats, com la instal·lació de desfibril·ladors automàtics que analitzen el ritme cardíac de la víctima i, automàticament, determinen si és convenient fer-li una descàrrega elèctrica per a poder recuperar el ritme normal del cor. 

Aquesta proposta, valorada en 11.000 euros, preveu instal·lar desfibril·ladors al barri de la Plaça Espanya, al centre del municipi, al barri de l'Escorxador i a la Balconada.
 
Una experiència novedosa

Aquesta és la primera vegada que l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet convoca el pressupost participatiu per tal que la ciutadania pugui prendre decisions sobre aquells projectes que li semblen prioritaris per a la millora del municipi. 

El consistori ha coordinat una comissió formada per representants dels diferents grups municipals i d'entitats del municipi que han fet el seguiment de tot aquest procés participatiu.

En total, 1.220 santvicentins han votat: 984 han estat vots telemàtics i 236 han estat presencials. El projecte amb més vots, el vehicle per a Protecció Civil, n'ha tingut 397; seguit molt de prop per l'arranjament de la pista de l'Escola Sant Vicenç que n'ha obtingut 393.

Els altres projectes presentats que han estat votats, són, per ordre de votació: la instal·lació de desfibril·ladors (110), parc i passeig a l'entorn de la natura (77), substitució enllumenat públic (74), col·locació de leds als passos de vianants (41), instal·lació d'un rocòdrom (29), remodelació del túnel  de vianants del passeig Pau Casals (28), instal·lació d'un ascensor al pavelló (19), canvi ubicació del pipican del carrer Llibertat (17), senyalització de circuit de cursa de Vallhonesta (15), arranjament del carrer Alfons XIII (13), i la senyalització d'un circuit de 10km (5).