Manresa convoca la concessió d'ajudes a empreses perquè contractin persones aturades

Els diferents ajuts poden ser del 50%, 75% o 100% dels costos salarials dels treballadors contractats

Redacció
13 de juliol del 2016
Actualitzat a les 11:20h
L'Ajuntament de Manresa convoca unes ajudes a empreses per a la contractació de persones aturades. El termini de presentació de sol·licituds serà del 20 de juliol al 20 de setembre, ambdós dies inclosos, una convocatòria que serà publicada en breu a la Base de Dades Nacional de Subvencions i al Butlletí Oficial de la Província.
 
Aquestes ajudes s'instrumenten a través de dues línies diferents: Línia A per Ajudes a les empreses i/o entitats per a la contractació de persones aturades; i Línia B per a Ajudes a les empreses i/o entitats per a la contractació de persones aturades per desenvolupar algun projecte d'interès general o social inclòs en el Pacte de Ciutat.
 
La quantia de l'ajut per a la línia A serà del 50% dels costos salarials de la contractació del treballador/a o del 75% en cas que es contracti a una persona inclosa en el col·lectiu de risc d'exclusió social. Per a la línia B, la subvenció per als costos salarials serà del 100%.
 
Uns ajuts adreçats a les comarques del Bages
 
Les ajudes poden ser sol·licitades per empreses i/o entitats domiciliades o amb un centre de treball al Bages i que no hagin efectuat acomiadaments improcedents; resten expressament excloses les ETTs.
 
Els contractes a formalitzar hauran de ser mínim de 3 mesos. No existeix un límit màxim, però la subvenció no excedirà els costos calculats fins el 31 de març de 2017. Cada empresa i/o entitat podrà sol·licitar un màxim de 3 contractacions laborals. Per costos s'entén tant salari com seguretat social de l'empresa. En cas de baixa voluntària o d'acomiadament procedent es podrà substituir el treballador amb un nou candidat. La contractació laboral podrà ser amb qualsevol modalitat excepte el contracte d'interinitat i els de relleu. En el cas de contractes a temps parcial, la jornada no podrà ser inferior al 50%.
 
Les persones a contractar seran proposades pel CIO Manresa
 
Les persones a contractar seran proposades pel Centre d'Iniciatives per l'Ocupació de l'ajuntament de Manresa, que farà una preselecció a partir de l'oferta de l'empresa. En tot cas hauran de complir els requisits següents: aturat inscrit al SOC; no haver estat contractada per l'empresa en els 6 mesos anteriors i no tenir relació de parentiu amb l'empresari.
 
S'han establert uns criteris de valoració de les sol·licituds que són els següents: per la línia A: durada del contracte (entre 1 i 3 punts); contracte a una persona en risc d'exclusió (2 punts); empresa col·laboradora del CIO (2 punts); PIME (2 punts). Per la línia B a més es valorarà la proposta relacionada amb pacte de ciutat. En  cas de propostes amb la mateixa puntuació es seleccionarà la que s'hagi sol·licitat abans. 
 
Aquestes ajudes provenen del Programa complementari de foment de l'ocupació i de suport a la integració social de la Diputacióde Barcelona i seran compatibles amb qualsevol altra, a excepció que provingui del mateix programa de la Diputacióde Barcelona. En els contractes caldrà esmentar la font de finançament.
 
Es podran demanar les ajudes  presentant un model normalitzat de sol·licitud (Annex 2 per la línia A o l'Annex 3 per la línia B) a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (Plaça major, 1) de l'ajuntament. Aquests annexos es poden descarregar a la web del CIO Manresa www.ciomanresa.cat/ajudesalesempreses on també podeu trobar més informació relativa a aquestes ajudes (incloent les bases reguladores i la documentació administrativa que cal adjuntar).
 
També es poden fer consultes que hauran de ser per escrit a l'adreça de correu electrònic: [email protected] especificant a l'assumpte "Ajudes a les empreses per a la contractació de persones aturades".