El Festival Internacional Orge de Montserrat dedicarà el segon concert de la temporada a Händel

El titular de l'orgue de la Basílica de Sant Francesc de Palma de Mallorca, Arnau Reynés, interpretarà una adaptació de les peces Música aquàtica i Música per als Reials Focs Artificials

Redacció
11 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:15h
Aquest dissabte 16 de juliol, a les nou del vespre, el VI Festival Internacional Orgue de Montserrat presentarà una producció pròpia amb la Música aquàtica i la Música pels Reials Focs Artificials de Georg Friedrich Händel. 

Aquesta versió comptarà a l'orgue amb el mestre Arnau Reynés, titular de l'orgue de la Basílica de Sant Francesc de Palma de Mallorca, i d'un grup de metall format per sis instrumentistes i percussió, que ompliran l'espai sonor de la Basílica de Santa Maria per recrear la impressió acústica volguda per Händel en les seves conegudes obres.

L'entrada al concert, que tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, serà lliure. També es podrà seguir en directe per Montserrat Ràdio (100,6FM / www.montserratradio.cat) i Montserrat TV (www.montserratcomunicacio.cat). L'endemà, diumenge, a les nou del vespre, es podrà veure a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local.

Més concerts

El tercer concert del Festival, que es durà a terme el dissabte 13 d'agost, acollirà el prestigiós cor Saint Bride's, amb el seu director titular, Robert Jones i l'organista Matthew Morley. En versió de concert, recrearan un "Evensong", és a dir, l'ofici de Vespres i Completes amb la particular polifonia anglesa alternada amb peces d'orgue. La qualitat de les veus i el nivell interpretatiu faran d'aquest concert un moment singular. Cal dir també que el mateix cor participarà activament amb els seus cants en la Missa Conventual del diumenge 14 d'agost, a les onze del matí.

El darrer dels concerts d'aquest VI Festival Internacional Orgue de Montserrat serà el dissabte 10 de setembre i optarà per la innovació. L'orgue dialogarà amb el saxofon, instrument dels darrers incorporats a la formació clàssica de l'orquestra. Els germans italo-suïssos Faggioni presentaran un programa nou i suggerent, on la combinació sonora dels dos instruments serà una experiència que cal conèixer.

Des de 2011, l'estiu a Montserrat té so d'orgue i molts artistes d'arreu del món han pogut tocar aquest instrument inaugurat l'abril de 2010 que "ens han enlairat l'esperit amb l'art dels més grans compositors", assegura el director artístic del FIOM, el P. Jordi-Agustí Piqué.

Aquest Festival Internacional Orgue de Montserrat, patrocinat per l'Abadia de Montserrat i la Fundació Pinnae, compta enguany amb la col·laboració de Reale Seguros, i està projectat sota la direcció artística del P. Jordi-Agustí Piqué i l'assessorament de l'organista Miquel González, mentre que la coordinació general és a càrrec del P. Manel Gasch, majordom-administrador de l'Abadia de Montserrat. 

Catalunya Música dóna suport a aquest Festival i enregistrarà alguns dels seus concerts. Tots ells, per això, s'oferiran en directe a través de Montserrat Ràdio (100,6FM / www.montserratradio.cat) i de Montserrat TV (www.montserratcomunicacio.cat). El del dissabte 13 d'agost també es podrà seguir en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local.