Ja és aquí la XIV edició dels Tallers Musicals d'Avinyó

Els Tallers Musicals d'Avinyó celebren, enguany, la seva catorzena edició
Els Tallers Musicals d'Avinyó celebren, enguany, la seva catorzena edició | TMA
Redacció
11 de juliol del 2016
Actualitzat a les 20:38h
Els Tallers Musicals d'Avinyó, un projecte pedagogicomusical en el qual, durant tres setmanes, s'imparteixen cursos, tallers i concerts que inclouen diverses disciplines, celebra, enguany, la seva catorzena edició de la mà de l'Associació d'Amics de la Música d'Avinyó i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la UVic, de la cooperativa Musicop i de l'Ajuntament d'Avinyó.

A partir d'aquest dilluns 11 de juliol i fins el 29 del mateix mes, diversos espais del municipi del moianès quedaran immersos de música, a través de cursos i tallers; masterclasses; Jam Sessions i concerts, que se sustenten en tres pilars: iniciació i cursos familiars, aprofundiment i formació continuada.

El primer tractarà la música com un vincle cultural entre generacions. Des de l'organització s'han dissenyat diversos cursos destinats a futures mares i pares, nadons, infants, famílies, joves instrumentistes i adults. Així doncs, hi haurà una activitat, per exemple, anomenada "Música abans de néixer", adreçada a dines embarassades i a les seves parelles que es durà terme els dissabtes 16 i 23 de juliol i que treballarà la consciència corporal; la respiració, la veu i el cant prenatal; el so i la seva vibració; les visualitzacions i la relaxació, i el moviment.

En aquesta mateixa línia també hi haurà un taller de música per a nadons, infants i família, que es durà a terme de l'11 al 20 de juliol i que està adreçat a infants d'entre 3 mesos i 3 anys acompanyat d'un o més familiars amb l'objectiu de fomentar la relació emocional, sonora, motriu i musical.

Les activitats centrades en l'aprofundiment giraran entorn de la recerca de la veu pròpia a partir de la creativitat i composició; el perfeccionament i la tècnica instrumental; l'experimentació; la improvisació i la pràctica de nous estils i tècniques musicals. Són activitats pensades per a joves i adults amb més de quatre anys d'experiència tocant algun instrument. En aquest context trobem el curs intensiu de jazz i música moderna, que es durà a terme del 25 al 29 de juliol.

Per últim, la formació continuada són cursos, tallers i conferències basats en l'aprenentatge i el perfeccionament de nous models pedagògics mitjançant el qual els professors de música podran disposar de nous recursos a l'hora de treballar amb els seus alumnes. Es tracta de cursos homologats pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i un d'aquests és el que impartirà la cooperativa Musicop, que té com a objectiu crear, desenvolupar i gestionar projectes educatius, socials i culturals, amb especial dedicació a l'àmbit musical però sense limitacions, perquè puguin contribuir activament al desenvolupament cultural i artístic de les comunitats on aquests es desenvolupen. El curs en qüestió durarà dos dies (13 i 14 de juliol) i es treballarà la pedagogia de grup i la música i el moviment.

Concerts i Masterclasses

Les Masterclasses també seran un ingredient important en la catorzena edició dels Tallers Musicals d'Avinyó. El dimarts 26 de juliol, de cinc de la tarda a vuit del vespre, Judit Nedderman mostrarà, al local Catalunya, quins han estat els passos pel seu camí com a cantautora, tot acostant als assistents al procés creatiu de les seves composicions.

Joan Pons -el cantant d'El Petit de Cal Eril- també serà al local Catalunya el 27 de juliol per compartir la seva experiència autodidacta com a músic, cantautor i productor tot exemplificant com construeix les seves cançons, quines són les particularitats sonores de cada instrument i com utilitzar-les en un arranjament col·lectiu.

Finalment, el 29 de juliol es durà a terme un concert final en el qual hi participaran la majoria d'assistents als tallers, que ensenyaran què han après durant les classes. Tindrà lloc a les deu del vespre al costat de l'església del poble i el preu per assistir-hi serà de 5 euros.

Per a més informació de les activitats, els concerts i els tallers, feu clic aquí