Els Bombers fan un rescat al camí de les Torres al Poal i un a Montserrat

En el primer cas era una dona que s'ha contusionat una cama, i en el segon dos escaladors que han quedat penjats mentre feien rapel

Redacció
10 de juliol del 2016
Actualitzat a les 19:08h
Els Bombers de la Generalitat han fet set rescats de muntanya aquest diumenge. Entre quarts de vuit del matí i les cinc de la tarda han actuat al Bages, la Garrotxa, el Berguedà, el Ripollès, l'Alt Penedès i l'Anoia. El cos d'emergència ha hagut de rescatar sis persones que havien patit caigudes mentre feien excursionisme i escalada i una amb una possible cardiopatia. En gairebé totes aquestes actuacions ha estat necessària la intervenció de l'helicòpter perquè els accidentats havien caigut en zones de difícil accés.

En el cas del Bages, el primer rescat d'aquest diumenge s'ha fet a Manresa, al camí de les Torres al Poal, on una dona de 54 anys s'ha fet una contusió a la cama mentre feia senderisme. L'avís de l'accident s'ha rebut a les 7.41 hores i l'afectada ha estat atesa per una dotació dels Bombers de la Generalitat i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que l'han traslladada en estat menys greu a l'Hospital General de Manresa amb una contusió a la cama.

Finalment, cap a les cinc de la tarda, els Bombers de la Generalitat han activat un helicòpter amb el GRAE per l'avís d'un nou rescat de muntanya. Dos escaladors s'han quedat immobilitzats a 100 metres d'altura per un problema amb les cordes mentre feien un ràpel a l'agulla de la Bandereta, al massís de Montserrat, en el terme del Bruc (Anoia).